Тамара Коблик

В Тернополі створили робочу групу, яка вирішить, які вулиці варто перейменувати

До складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка

Чортківська_центральна_районна_клінічна_лікарня

У Тернополі створено комісію з питань перейменування назв вулиць та інших об’єктів з російським походженням, яка до 31 травня 2022 року має сформувати перелік вулиць та інших об’єктів, що потрібно перейменувати та надати пропозиції щодо їх нових назв. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал з метою зміни найменування усіх об’єктів, що пов’язані з радянськими назвами чи пропагандою російської культури на території Тернопільської міської територіальної громади.

Так, за результатами роботи комісії у Тернополі проведуть громадське обговорення та узагальнять його результати.

Окрім працівників міської ради, до складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Нагадаємо, що жителі міста можуть подати свої пропозиції щодо перейменування вулиць до 1 травня. Пропозиції щодо переліку вулиць, які слід перейменувати у Тернополі в рамках дерусифікації, та нові назви вулиць тернополяни можуть подавати, заповнивши Google-форму, а також надсилати на електронну пошту presamr@gmail.com.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео