В Тернополі відбувся найбільший урок у світі

До проєкту долучилися 51 школа Тернополя та області, загалом за тиждень реалізації проєкту було проведено 214 уроків

Найбільший урок у світі - це всесвітня ініціатива створена Project Everyone та UNICEF, яка націлена поширити обізнаність про Цілі Сталого Розвитку серед молоді і дітей, та надихнути їх стати тим поколінням, що змінює світ. Про це повідомила керівниця команди зв’язків з громадськістю Всеукраїнської молодіжної громадської організації  «АЙСЕК в Україні» у м. Тернопіль.

Цього року для обговорення було обрано цілі: №4 (Якісна освіта) та №11 (Сталий розвиток міст та спільнот) це і були теми уроків. До проєкту долучилися 51 школа Тернополя і області, загалом за тиждень реалізації проєкту було проведено 214 уроків, отже вже на 4,6 тис. школярів більше знають про Цілі сталого розвитку. Амбасадорів - людей, що проводили уроки, також було чимало - 79. Вони окрім цікавого досвіду спілкування з дітьми покращили своє публічне мовлення, та отримали сертифікат участі в проєкті. 

Своєю думкою щодо реалізації проєкту поділився Назар Коломоєць - один з організаторів проєкту, учасник міжнародної молодіжної організації AIESEC у місті Тернопіль. Саме ця молодіжна організація займалася організацією проєкту. 

Ціль яка в нас була поставлена спочатку виглядала нереально, і звісно було страшно, але з часом коли я бачив, що школи залучаються, люди зацікавленні, і моя команда  з організації великих заходів старається, я отримував все більше і більше впевненості в собі і цілях, які ми поставили. Звісно, враження після проєкту неабиякі, - ми залучили багато дітей, амбасадорів, і відчуття того, скільки позитивного впливу було зроблено змушують відчувати себе ще краще. Я вдячний команді, та людям з організації AIESEC у Тернополі, що допомагали у реалізації проєкту. Це те, що справді запам'ятається на довго.

Своє враження від проведення уроків розповів один із амбасадорів проєкту Денис Кальчук:

Буду чесним якщо скажу, що до початку реалізації проєкту я майже нічого не знав про Цілі сталого розвитку, окрім короткої, загальної інформації, яку чув з різних джерел. І так, я можу з упевненістю сказати, що після проєкту я насправді зрозумів важливість цих цілей і їх актуальність для кожного з нас, а особливо - для молоді.  Можу також з упевненістю сказати, що це саме той досвід, який я памʼятатиму ще довгий період свого життя. Бо впродовж такого, здається, невеликого проміжку часу, мені вдалось отримати неймовірну кількість досвіду проведення уроків та вражень, які кардинально вплинули і на мене самого, особливо тоді, коли на уроці сиділо близько 40 учнів, і я мав цікаво і доступно пояснити їм важливість Цілей сталого розвитку. І я впевнений в тому, що нам справді вдалося це зробити і в найближчому часі ми будемо спостерігати багато змін в навколишньому середовищі, саме завдяки тим учням, адже молодь - рушійна сила!

І справді молодь та підростаюче покоління зараз неабияк потребує позитивних моментів і впливу. Саме завдяки молодіжним та громадським ініціативам твориться багато проєктів, що націлені на вирішення багатьох проблем. 

Більше інформацій про Найбільший урок у світі можна дізнатися на головному сайті представництва організації АЙСЕК в Україні - aiesec.ua а також на сторінках організації в Instagram та Telegram.

Фото організації АЙСЕК в Україні

Вибір читачів за тиждень

Відео