В Україні буде свій Місяць м’яса (Агроколонка)
Відтепер в Україні щорічно буде проводитись Місяць м’яса. Метою цього заходу є стимулювання попиту та споживання м’яса.
Меморандум про Місяць м’яса підписали у день третьої річниці заснування Асоціації “М’ясної галузі” виконавчий директор Асоціації Микола Бабенко та Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
- Ми віримо, що спільними діями ми зможемо підняти рівень споживання м’яса в Україні до 80 кг/рік на одну особу, – заявив Микола Бабенко.
Головною метою Меморандуму стане взаємодія для популяризації та збільшення споживання м’яса в Україні, що призведе до стабілізації цін на ринку м’яса та м’ясних продуктів, свиней, ВРХ та птиці, а також дії, спрямовані на формування стабільного та прогнозованого ринку, забезпечення українського споживача поживними і доступними продовольчими продуктами.
Енергоощадний VIP-курник збудував пенсіонер з Вінниці
На околиці Вінниці у приватному домоволодінні один із місцевих пенсіонерів облаштував утеплений курник з металопластиковими дверцятами, які розроблені спеціально для прогулянок птахів.
Йдеться про пенсіонера Олександра Шамігова, який облаштував такий «VIP-курник» при своєму приватному домоволодінні.
Для його створення він використав звичайні будівельні матеріали, але між ними встелював утеплювач. Він окремо замовив енергоощадні двері, щоб знизу був окремий вхід саме для курей.
- Замовив дверцята, також енергоощадні, щоб знизу був окремий вхід саме для курей. І вони могли заходити та виходити тоді, коли їм заманеться. Але не буде виходити тепло. Тому наші кури тепер у постійному теплі можуть висиджувати яйця. Бо живуть наші квочки у «VIP-курнику», – розповідає Олександр Іванович.
Родина Шамігова енергоощадними приміщеннями у себе вдома займаються давно. До прикладу, економлять шалені гроші на комуналці. За лютий місяць опалення та електропостачання їх будинку з квадратурою на 200 метрів, обійшлась у 500 гривень. А від 2015 року вони заощадили сотні тисяч.
Фото з відкритих джерел