Поліцейські застерігають тернополян від шахраїв, які представляються працівниками комунальних служб

shahray-660x330

У Тернополі невідомий чоловік обікрав пенсіонера, представившись працівником  газової служби. Правоохоронці встановлюють зловмисника та застерігають краян не впускати в помешкання незнайомців.

Повідомлення про крадіжку надійшло до співробітників Тернопільського районного управління поліції від 87-річного жителя обласного центру. Зі слів чоловіка, в обідню пору у двері його квартири постукав невідомий чоловік на вигляд 30-40 років, який  представився працівником газової служби і хотів перевірити газовий лічильник. Коли пенсіонер впустив незнайомця, чоловік  повідомив про необхідність встановлення додаткового обладнання. Пообіцяв знижку та витягнув договір для підписання, пише dosie102.te.ua.

Зловмисник наполіг, аби пенсіонер розрахувався з ним одразу. Незнайомець розмовами всіляко відволікав увагу потерпілого та викрав з його помешкання понад 13 тисяч гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці звертаються до краян із проханням бути обачними. У людей, які представляються працівниками різних соціальних та комунальних служб, вимагайте показати посвідчення. Особливо застережіть від таких злочинів своїх родичів і сусідів похилого віку. Накажіть не розмовляти з невідомими їм людьми та не впускати їх в помешкання. У разі виникнення непередбачуваної ситуації не зволікайте та телефонуйте до поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео