Орест Сарматський

В Україні почали знижуватися ціни на картоплю (Агроновини)

0501 (Copy)

Експерти прогнозують, що в цьому році бульба вродить.

В Україні почали знижуватися відпускні ціни на картоплю, пише agronews.ua.

Перш за все, тиск на ціни надає досить велика пропозиція, тоді як темпи збуту картоплі досить невисокі. Як результат, виробники знижують ціни, щоб таким чином активізувати темпи збуту даної продукції.

Так, зараз українські виробники пропонують до продажу картоплю за ціною 5-7 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. У роздрібній торгівлі ціни на 20-30% вищі.

Основною причиною зниження цін на картоплю є так званий сезонний фактор, коли обсяги продукції на ринку збільшуються практично щодня.

Додамо, що сьогодні картопля в Україні вже пропонується в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

При цьому, більшість ключових гравців ринку не виключають подальше зниження цін в даному сегменті, якщо темпи збуту картоплі найближчим часом не прискоряться.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Поліція вилучила у фермера коноплі на 5 млн грн

Чотириста сорок кущів та близько трьох кілограмів готової для продажу наркотичної продукції на суму 5 млн грн вилучили правоохоронці на земельній ділянці у 57-річного чоловіка.

Про це повідомляє прес-служба нацполіції, пише agronews.ua.

— На території фермерського господарства 57-річний чоловік встановив парник, у якому ми виявили та вилучили чотириста сорок кущів конопель. Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного ми вилучили близько трьох кілограмів готової продукції наркотичного засобу «канабіс». Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 5 мільйонів гривень, — розповідає заступник начальника Деснянського управління поліції Станіслав Сєрєбряк.

На зловмисника чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео