Тамара Коблик

В Україні далі дорожчає картопля

У порівнянні з 2023 роком, картоплю продають у чотири рази дорожче

В Україні ціни на картоплю знову побили рекорд і її почали продавати по 18 – 25 грн/кг, що на 12% перевищує ціни минулого тижня. Про це повідомляє EastFruit, пише AgroNews.

У порівнянні з 2023 роком, картоплю продають у чотири рази дорожче. Більша частина гравців ринку впевнена у подальшому подорожчанні картоплі в Україні. На ситуацію з цінами негативно впливає інформація про можливу нестачу картоплі високої якості до кінця поточного сезону.

За словами експертів, пропозиція у жнива була обмеженою через низький урожай, що спостерігався у багатьох регіонах України. Крім того, фермери повідомляли про проблеми, пов’язані з якістю картоплі.

Висока ціна картоплі стимулює імпорт. Зараз в Україні продають не тільки вітчизняну продукцію, але й картоплю з Польщі. Ціна картоплі у Польщі на 20% поступається українській. Підвищена активність з боку українських імпортерів призвела до того, що ціна почала зростати і у Польщі.

Зараз запаси високоякісної картоплі в господарствах України дуже обмежені. Попит на неї продовжує зростати. В таких умовах, за словами експертів, ціни продовжать зростати. Слід зазначити, що у січні минулого року картопля швидко подорожчала і Україна почала завозити її з інших країн.

Читайте також: У Тернополі рекордно подорожчала картопля: які ціни на ринку.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео