В Україні стрімко зросли ціни на свинину
Найбільше підвищення цін відбулося на ошийок та шашлик
Свинина залишається одним із найпопулярніших видів м’яса в Україні. За даними Index Mundi, наша країна входить до топ-20 країн із високим споживанням свинини. Про це пише agronews.ua.
Порівнюючи середні ціни на різні види свинини у квітні 2024 року та поточні середні ціни по магазинах, можна помітити такі зміни:
- грудинка подорожчала з 161,90 грн/кг у квітні до 173,40 грн/кг за поточними середніми цінами, тобто на 11,50 грн/кг або приблизно 7,1%.
- лопатка подорожчала з 161,75 грн/кг до 165,15 грн/кг, тобто на 3,40 грн/кг чи близько 2,1%.
- ошийок значно подорожчав – з 236,63 грн/кг до 260,45 грн/кг, зростання становило 23,82 грн або приблизно 10,1%.
- ниркова частина подорожчала із 169,08 грн/кг до 172,63 грн/кг, збільшення на 3,55 грн/кг чи близько 2,1%.
- ребра також подорожчала – з 177,53 грн/кг до 179,63 грн/кг, зростання на 2,10 грн/кг. чи 1,2%.
- шашлик подорожчав з 194,05 грн/кг до 214,92 грн/кг, помітне підвищення на 20,87 грн./кг. чи 10,7%.
Таким чином, найбільше підвищення цін відбулося на ошийок та шашлик – понад 10%. Найменше подорожчали свинина ребра та лопатка – на 1-2%.
Фото з відкритих джерел