Юля Вітюк

В Україні суттєво впали ціни на картоплю

Гуртові ціни на картоплю опустились в середньому на 18% у порівняння з минулим тижнем

картопля

Українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, адже зараз на українському ринку відзначається її надмірна пропозиція. Більшість аграріїв прагнуть якнайшвидше реалізувати цю продукцію, оскільки якість картоплі в сховищах продовжує стрімко погіршуватися. Про це повідомляє AgroNews.

Зараз гуртові ціни на картоплю в Україні опустилися до 4−10 грн/кг (0,14−0,34 $/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Головною причиною зниження цін на внутрішньому ринку стало збільшення пропозиції як імпортної, так і місцевої картоплі, — пишуть експерти.

Також, за словами операторів гуртових компаній, зараз на українському ринку пропонується якісна торішня картопля виробництва Польщі. Причому ціни на імпортну продукцію озвучуються у такому самому діапазоні, як і на місцеву картоплю.

Зараз картопля в Україні вже коштує в середньому на 25% дешевше, ніж на початку квітня 2021 року. Та враховуючи чималі обсяги цієї продукції на ринку, українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в даному сегменті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео