Тамара Коблик

В Україні знизилися ціни на черешню

Наразі місцева черешня надходить у продаж за ціною 40-70 грн/кг

Через дощову погоду якість української черешні, яка надходить на ринок, сьогодні оцінюють як нижчу за середню. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

На цей час обсяги пропозиції місцевої ягоди поступово збільшуються, що чинить тиск на ціни. Однак садівники дуже стурбовані рясними опадами, які, на їхню думку, можуть згубно позначитися як на обсягах збору ягоди, так і на її якості.

Так, наразі місцева черешня надходить у продаж за ціною 40-70 грн/кг ($0,99-1,73/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Основною причиною зниження цін у цьому сегменті виробники називають надлишок пропозиції черешні на ринку на тлі істотного зниження попиту. Крім того, продавці неякісної черешні прагнуть якнайшвидше позбутися такої продукції, збиваючи ціни, зокрема, і на якісний, калібрований і сортовий товар.

Ще одним фактором для зниження відпускних цін на місцеву черешню стало різке погіршення якості цієї ягоди. Проблеми з якістю черешні зумовлені дощовою погодою в основних регіонах виробництва. Через підвищену вологість ягода на деревах тріскається, і продати такий товар за високими цінами практично нереально. При цьому варто зазначити, що сьогодні ціни на місцеву черешню в Україні вже в середньому на 36% нижчі, ніж в аналогічний період минулого року.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео