Орест Сарматський

В Україні знижуються ціни на цукор (Агроновини)

0601 (Copy)

Наразі ціни на цукор в Україні опускаються під тиском сезонного збільшення пропозицій та незначного експортного попиту. У 2020 р. також не прогнозується суттєвого зростання цін через перевиробництво в Росії та світі.

Про це повідомляє graintrade.com.

Збільшення виробництва та експорту цукру з Росії посилить конкурентну боротьбу з Україною на ринках збуту в Центральній Азії.

За оцінками ІКАР, у 2019/20 МР Росія експортує щонайменше 800 тис. т цукру, а за сприятливих умов понад 1 млн т, в порівнянні з 234 тис. т в попередньому сезоні.

Нагадаємо, станом на початок листопада в Україні виготовлено 810,2 тис. т цукру і перероблено 5,53 млн т цукрового буряка.

Азербайджан постачатиме в Україну дешеві добрива

Азербайджан зацікавлений в агроринку України для поставки сучасних якісних добрив за більш прийнятною для фермерів і великих аграріїв ціною, ніж існуюча на ринку сьогодні. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Послол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв, передає apk-inform.com.

За його словами, Азербайджан зараз активно розвиває сільськогосподарський сектор і зацікавлений у співпраці з Україною в цій галузі.

– У Вашої країни великий досвід в агропромисловості, ще з радянських часів. Якщо у нас тільки-тільки формуються відповідні інститути з розробки агротехнологій, технологій переробки сільгосппродукції, то у вас вони мають давні великі традиції, – додав Азер Худієв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео