Орест Сарматський

Виростили свиню вагою з білого ведмедя (Агроновини)

0501 (Copy)

Останнім часом вартість свинини в Китаї б’є всі рекорди. Це пов’язане з поширенням АЧС. Подібна ситуація змусила фермерів країни вирощувати свиней з великою вагою.

Про це пише «Агро-Центр».

Так, фермер з Гуансі-Чжуанського автономного округу виростив тварину вагою 750 кг. В окрузі давно займаються розведенням свиней, місцеві тварини виростають вагою до 500 кг. Від продажу такої свині можна виручити 1 400 доларів. Сума в три рази перевищує середньомісячний дохід в столиці провінції.

Відзначимо, що протягом року вірус АЧС знищив третину поголів’я свиней. Через це оптові ціни на м’ясо зросли на 70%. Разом з тим, запаси свинини в серпні знизилися на 39% в порівнянні з минулим роком. Через це фермери стали вирощувати тварин гігантського розміру, адже так можна заробити більше грошей. Вага деяких свиней дорівнює вазі самця білого ведмедя.

Ринок землі: покупців можуть зобов’язати показувати свої доходи й публікувати декларації

Заступник голови фракції «Слуга Народу» Дмитро Соломчук, в інтерв’ю OBOZREVATEL розповів, що після відкриття ринку землі українців чекають важливі зміни, пише «Агро-Центр».

– Ми думаємо, як поставити межі, щоб землю не використовували чорними грошима. Були пропозиції, наприклад, коли людина купує землю, він повинен обов’язково показувати дохід. Якщо приїхав купувати землю з мільйоном доларів, то покажи – де ти їх знайшов. Така модель зараз розглядається, але вона ще не затверджена на комітеті, – розповів народний депутат.

Дмитро Соломчук вважає, що державні сільгосппідприємства потрібно передати у власність об’єднаних громад, які й будуть розпоряджатися ними.

Остаточне рішення про ринок землі приймуть до кінця 2019 року.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео