Ростислав Фук

В Україні зросла ціна на капусту

Станом на сьогодні білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому у 6 разів дорожче, ніж за аналогічний період минулого року, кажуть експерти

Цього тижня зросла відпускна ціна на ринку білокачанної капусти України. Стрибок цін учасники ринку пов’язують із початком періоду міжсезоння, повідомляє EastFruit, пише  аgronews.ua.

Як зазначається, відпускні ціни на якісну білокачанну капусту цього тижня зросли до 22-27 грн/кг ($0,60-0,74/кг), що в середньому на 10% вище, ніж тижнем раніше.

Основною причиною цінового зростання в сегменті білокачанної капусти стало завершення сезону реалізації цієї продукції середніх сортів. Водночас до стрімкого подорожчання виробники не вдавалися, побоюючись, що подібні коригування можуть спровокувати погіршення темпів збуту білокачанної капусти.

Водночас на сьогоднішній день білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому у 6 разів дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Проте, на думку виробників, сподіватися зниження цін на початку осені, швидше за все, не варто. Невеликий спад можливий тільки на початку жнив, потім ціна тільки підвищуватиметься. Справа в тому, що сьогодні учасники ринку вже стурбовані видами на врожай капусти. Через спеку та посуху може значно зменшитися її валовий збір. Також варто зазначити, що площі під даною культурою цього сезону суттєво знизилися, — пояснюють експерти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео