Орест Сарматський

Вакцинацію тепер проводитимуть у віддалених селах Тернопільщини

У Тернопільській області планують охопити вакцинацією понад 150 сіл.

Міністерство охорони здоров'я України запустило проєкт зі щеплення від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів. Тепер мобільні бригади виїжджатимуть у села і там щепитимуть місцевих жителів, яким понад 60.

- Увага буде сконцентрована на населених пунктах, де показники охоплення вакцинацією серед людей у віці 60+ найнижчі. Проєкт має на меті захистити насамперед осіб віком від 60 років, які знаходяться в групі ризику, маломобільних осіб та членів їхніх сімей і не можуть виїхати до вже наявних пунктів вакцинації, - йдеться у повідомленні МОЗ. 

Проєкт триватиме до кінця березня і охопить понад 300 невеликих населених пунктів в західних областях України, з них – понад 150 – в Тернопільській області. Графіки виїздів мобільних бригад на Тернопільщині в рамках проєкту можна знайти тут: https://bit.ly/vaccination_regions.

Якщо в переліку проєкту ви не побачили свого села, дізнавайтесь, як викликати мобільну бригаду вакцинації у свій населений пункт за посиланням: https://bit.ly/mobilni_brygady

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео