Ростислав Фук

Важливі зміни по рапортах військових: про що йдеться у наказі Міноборони

У застосунку Армія+ будуть доступні зразки поширених

Міністерство оборони України опублікувало наказ про порядок організації роботи з рапортами військовослужбовців у системі МОУ. Про це повідомили у службі зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП.

Важливі зміни по рапортах

Рапорти можна подати в усній та письмовій (паперовій або електронній) формах. Визначено питання рапортування усно за допомогою технічних засобів комунікації. А також описано обовʼязки командирів та права особового складу щодо подачі електронних рапортів через застосунок Армія+.

Військовому не можуть відмовити у розгляді рапорту, якщо він не дотримався вимог щодо форматування документа або зробив граматичні помилки. Це важливе нововведення, що стане інструментом для військових, які раніше страждали від довільних правил стройових військових частин чи сваволі командирів, які з формальних причин «завертали» рапорт.

У застосунку Армія+ будуть доступні зразки поширених рапортів – їх потрібно буде заповнити, після чого направити, ввівши свій ID-номер користувача застосунку.

Визначено строки розгляду рапортів. Початок розгляду паперового рапорту починається із моменту його подачі, а не з моменту його реєстрації в службі діловодства.

Важливою зміною також є те, що гарантується неможливість притягнення до відповідальності за факт подання рапорту. Також на керівників органів військового управління, командирів військових частин та підрозділів покладається відповідальність організовувати та забезпечувати дотримання цього порядку і термінів розгляду.

Детальніше – в офіційному документі:

https://ips.ligazakon.net/document/view/RE42559...

Читайте також: Мобільний застосунок для військових Армія+ вже доступний для завантаження

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео