Євгенія Цебрій

Весняний призов скасували: що потрібно знати жителям Тернопільщини

Днями у Тернополі мають бути представники з Генштабу, з якими влада детальніше обговорить це питання

Весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України у 2022 році не проводитимуть. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.


Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином, потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, призовну кампанію на Тернопільщині планували розпочати 1 квітня. Вже тоді влада одразу заспокоювала жителів області: призовників на передову ніхто не відправлятиме.

Зміни до указу президента прокоментував на брифінгу 12 квітня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. 

Є указ президента про зміни до указу, яким було визначено весняний призов 2022-го року. Зараз цей механізм допрацьовується. Як ми говорили раніше, юнаків 18-27 років, які підлягають призову, на передову і так не відправляли б. Єдине питання - зараз призов скасовано взагалі. І ми вивчаємо механізм, як правильно зробити бронь, яка їм потрібна для подальшого навчання і життя в Україні, щоб їх не забрали в армію. Днями у нас мають бути представники з Генштабу, з якими обговоримо ці питання. Ще раз хочу усіх заспокоїти: весняний призов у тій формі, в якій відбувався раніше, зараз дещо змінився - не можливо, а точно, навіть не треба буде проходити медкомісію, - повідомив очільник області. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео