Оксана Мацьопа

Ветеран з Тернопільщини отримав мільйон гривень гранту для розвитку бізнесу

Стоматолог Святослав Статкевич отримав кошти за грантовою програмою «єРобота»

Фото: Суспільне Тернопіль

Святослав Статкевич вступив добровольцем до 68 окремої єгерської бригади. У березні 2024 року його демобілізували. До війни чоловік 10 років працював стоматологом на Тернопільщині. Після демобілізації за грантові кошти придбав медичне обладнання. Історію Святослава розповіли журналісти "Суспільне Тенопіль".

На війні Святослав був фельдшером евакуаційного відділення. Працював на харківському та донецькому напрямках.

«Моєю основною роботою була евакуація. У мене була машина, фельдшер, водій. Ми виїжджали на стабілізаційні пункти і там працювали. Мали пересувний стоматологічний кабінет, мені його укомплектували кум Іван Ворона і Котовський Ігор. Поставили обладнання, установку, компресор, автоклав і мобільний госпіталь був готовий, щоб надавати стоматологічні послуги бійцям», — зазначив медик.

Про грант Святослав дізнався, коли був на передовій. Бізнес-план чоловік захищав на фронті. Вартість комп’ютерного томографа становила 1 мільйон 600 тисяч гривень.

«За грантові гроші я придбав дентальний комп’ютерний томограф. Тепер ми можемо якісніше діагностувати наших пацієнтів і визначати проблему ще до початку втручання».

Фото: Суспільне Тернопіль

Більш детальніше в сюжеті Суспільного за посиланням: http://surl.li/lidkkz

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео