Орест Сарматський

Від гігантського граду постраждали ферми (Агроновини)

2901 (Copy)

У Сербії зафіксували сильний шторм, найбільше постраждали жителі південних і західних районів країни. Аномально великий град знищив ферми.

Про це повідомляє kurkul.com.

У місті Сениця, розташованому на висоті 1026 метрів над рівнем моря в районі Златибор, на кордоні з Чорногорією, град знищив все, вдаривши по околицях міста і спустошивши деякі ферми.

Ми втратили все, нам більше ніде спати. Дахи будинків зруйновано, всі корови поранені, розповів один з фермерів.

2902 (Copy)
2902 (Copy)

В Україні зріс рівень зволоження ґрунту

Початок травня приніс довгоочікувані рясні дощі та нарешті розпочалось поступове покращення засушливого стану земель. Опади спостерігались протягом усього періоду на всій території України. Про це повідомляє kurkul.com.

Згідно з аналітикою за І декаду травня, у найбільша кількість опадів випала в Івано-Франківській та Львівській областях, тут кількість опадів майже досягла місячної багаторічної норми. Також значну кількість опадів зафіксовано в Житомирській, Київській, Сумській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій та Полтавській областях.

В Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях опадів випало найменше 12-17 мм. Але навіть при такій кількості опадів показник ГТК в Східних та Південних областях дорівнюють 0,8-, що вказує на слабку посуху, та достатню зволоженість.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео