Тамара Коблик

Від початку року на Тернопільщині зарестрували 41 випадок сказу

Крайній випадок сказу у людини в Тернопільській області зареєстрований у 2011 році після укусу дикою твариною (лисицею, колишній Лановецький район)

У Тернопільській області щоденно зростає кількість постраждалих людей від укусів тварин. Зокрема через зростання кількості зареєстрованих постраждалих від укусів домашніми та невідомими тваринами, збільшується потреба в антирабічних препаратах.

Про це йшлося під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час зустрічі обговорили ситуацію із зареєстрованими випадками сказу в області та забезпечення закладів охорони здоров’я краю антирабічними препаратами.

У 2024 році згідно з даними Тернопільської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, при лабораторному дослідженні тварин на сказ, виявлено 41 позитивний результат, в тому числі серед лисиць – 12, котів – 16, собак – 13. Сказ у тварин зареєстрований: у Кременецькому районі – 13 випадків, Чортківському – 3, Тернопільському – 25, - йдеться у повідомленні Тернопільської обласної військової адміністрації.

У 2024 році Тернопільщина отримала 180 доз антирабічної вакцини та 150 флаконів антирабічного імуноглобуліну. Наявної вакцини вистачить для отримання повного курсу на 170 осіб, антирабічного імуноглобуліну - на 220 осіб.

Додамо, крайній випадок сказу у людини в Тернопільській області зареєстрований у 2011 році після укусу дикою твариною (лисицею, колишній Лановецький район).

Фото Тернопільської ОВА та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео