Відбувся весняний призов на строкову службу (фото)

Сьогодні, 12 квітня, на території міського військкомату відбувся весняний призов на строкову службу. 

Здебільшого, хлопці, яких призвали, самостійно зробили вибір проходження строкової військової служби. Провести майбутніх військовослужбовців прийшли батьки, рідні та друзі.

- Сьогодення, як ніколи, потребує мужніх вихованців, кваліфікованих кадрів, які хочуть і зможуть поповнити ряди органів державної влади, силових структур, Збройних сил України, національної поліції і служби безпеки країни. Багато років на території України знищувались збройні сили. Тільки сьогодні, через призму трьох років війни з боку російського сусіда, який «допомагає» нам жити, ми почали відновлювати збройні сили на території Тернопільської області: частини відновлюються у Чорткові, Теребовлі, в Тернополі, розширяється Національна гвардія, все це є майбутнім української армії!, - каже голова обласної адміністрації Степан Барна. - Це майбутнє не буде реалізоване, якщо не буде хлопців, які пройдуть військову строкову службу і не хотітимуть себе там реалізувати. Ви будете служити на Заході України, або в центрі «Десна» на Чернігівщині. Дана підготовка буде хорошим елементом у формуванні вас, як чоловіків. Бажаємо повернутися здоровими, бути слухняними і виконувати вказівки офіцерів.

Військовий комісар Леонід Нечепорук зазначає, що строковики направлятися в зону АТО не будуть:

- Сьогодні відрядили 27 чоловік до війська. Призовна кампанія буде продовжуватись протягом квітня – травня. До відправки належать близько 460 чоловік, зокрема, 290 - до збройних сил, 170 - до інших військових призначень. Є певні сумніви, тому що дали людям волю, а раз воля є, то можна зробити вибір – йти чи не йти. і тут, на жаль, батьки двох людей просили стосовно відставки своїх синів, і якщо є дійсно підстави, будемо змінювати. Загалом, середовище дружнє, розумне. Сьогоднішні призовники - 20 чоловіків - будуть служити в Старичах і ще 7 - у Києві.

Головний капелан Тернопільської області В’ячеслав Кізілов благословив хлопців на проходження військової служби та окропив їх освяченою водою.

Фото авторки

[gallery order="DESC" columns="1" size="full" link="file" ids="146626,146627,146628,146629,146630,146631,146632,146633,146634,146635,146636,146637"]

Вибір читачів за тиждень

Відео