Олена Чепіль

Віддала косу на перемогу: волонтерка з Тернопільщини обрізала довге волосся заради захисників (фото)

Із довгим волоссям Іванна Гриців була все своє свідоме життя. Зізнається, відрізати косу задля доброї справи не було шкода

Довжелезну косу обрізала волонтерка зі Збаража Іванна Гриців, а кошти передала на потреби ЗСУ. За волосся жінці вдалося отримати 7 тисяч гривень. 

Із довгим волоссям Іванна була все своє свідоме життя. Зізнається, відрізати косу задля доброї справи не було шкода. 

За своє життя вчетверте, як взагалі підрізала волосся, але вперше так коротко. До повномасштабного вторгнення довжина моєї коси була до лопаток, а після 24 лютого волосся почало дуже активно рости. І мені зовсім не було шкода його обрізати. Моя мета – на власному прикладі закликати усіх максимально допомагати військовим. Саме надійний тил надихає захисників міцно тримати оборону, - каже волонтерка. 

Із довгим волоссям Іванна була все своє свідоме життя

Іванна Гриців працює зберігачкою фондів «Музею російсько-української війни». З 2015 року є волонтеркою у громадській організації «Штаб національного спротиву Збаразького району». Як каже вона, кількість донатів зараз різко зменшилась. Саме це і стало поштовхом до такого вчинку.

Прикро, що наше суспільство до кінця не усвідомлює, що кожен з нас живе в час війни і допомагати потрібно, адже боротьба ще не закінчилася. Захисники віддають за Україну свій дорогоцінний час, який вони проводять не вдома із сім'єю, віддають своє ментальне та фізичне здоров'я, віддають своє життя. А чим готові пожертвувати ми? Ті, кого вони захищають. І чи наша жертва співмірна їхній? – зазначає Іванна Гриців.

Точну довжину обрізаної коси Іванна не вимірювала, це кілька десятків сантиметрів. Її вага – 300 грамів. Волосся у жінки придбав за 7 тисяч гривень салон, де її стригли. Кошти волонтерка одразу передала керівнику волонтерської організації.

Насправді не такий уже й важливий розмір допомоги. Це може бути навіть 10 гривень. Але коли таких донатів багато і вони надходять систематично, тоді результат вражає. Дуже хочу, аби всі згуртувались навколо однієї мети, - говорить жінка.

Вага коси - 300 грамів

Іванна Гриців звикає до нового образу і планує відростити нову косу. 

Нехай росте нова – заряджена на перемогу, а ця – працює на знищення ворога, - каже з позитивом волонтерка. 

Фото Іванни Гриців

Вибір читачів за тиждень

Відео