Види інвалідних візків, на що звернути увагу

Новини компаній

На жаль, жодна людина не застрахована від втрати фізичних здібностей. У разі, коли можливість пересуватися самостійно відсутня - на допомогу приходить інвалідний візок. Завдяки цьому реабілітаційному засобу життя людини з обмеженими фізичними можливостями стає простішим і комфортнішим. Які види інвалідних візків існують? Як правильно підібрати такий візок і де його купити? Про це далі.

Види інвалідних візків

Усі візки для людей з інвалідністю діляться на два типи. Вони бувають або механічні, або з електроприводом. Механічні моделі мають досить примітивну конструкцію, зате їхня ціна нижча за електричні. Електричні інвалідні візки простіші в експлуатації і відрізняються високою функціональністю. Сьогодні можна зустріти безліч різних модифікацій інвалідних візків. Їхня класифікація має такий вигляд:

  1. Класичний інвалідний візок. Приводиться в рух за рахунок м'язової мускулатури рук. Конструкція виконана з алюмінію або сталі. Такі засоби використовуються найчастіше в лікарнях або лікувальних центрах.
  2. Коляска активного типу. Призначена для переміщення вузькими проходами приміщень і коридорів. У конструкції відсутні підголівники та підлокітники, а невисока спинка дає змогу швидко складати коляску. Має невелику вагу. Основною перевагою цього типу інвалідного візка є великі колеса, які ідеально підходять для їзди по пересіченій місцевості, а гальма дають людині з інвалідністю повний контроль над поїздкою.
  3. Складний стабілізуючий інвалідний візок. Основна особливість візка цього типу полягає в тому, що візок розкладається до положення «лежачи» і підтримує спину і голову.
  4. Інвалідне крісло. Використовуються людьми, які потребують постійного догляду (пацієнти з церебральним паралічем, інваліди);
  5. Спортивний інвалідний візок. На ринку нерідко трапляються спортивні моделі інвалідних візків, які призначені для активних видів спорту (спортивні інвалідні візки, розроблені спеціально для баскетболістів, гравців у регбі та фехтувальників)..

Ринок реабілітаційного обладнання надає людям із втратою фізичних здібностей великий вибір різних засобів для пересування. Важливо зуміти правильно підібрати візок, щоб його подальше використання приносило тільки користь і максимальний комфорт.

Як правильно вибрати інвалідний візок?

Під час підбору інвалідного візка необхідно враховувати такі критерії:

  • тип приводу;
  • особливості конструкції та матеріали, з яких вона виготовлена;
  • чи є підлокітники, підголівник і підніжки;
  • чи знадобитися вам допомога асистента під час пересування (у більшості моделей передбачені спеціальні ручки);
  • діаметр коліс;
  • максимально допустиме навантаження;
  • чи є санітарне оснащення (за необхідності);
  • ширина сидіння;
  • глибина сидіння;
  • висота сидіння від підлоги;
  • загальна висота крісла;
  • складаний або статичний тип конструкції.

Це далеко не всі характеристики, на яких необхідно загострити свою увагу під час вибору. Під час купівлі коляски найкраще проконсультуватися з фахівцями магазину.

Де купити інвалідний візок?

Інвалідний візок - важливе пристосування, тому до купівлі виробу необхідно поставитися серйозно. Якщо ви вирішили купити інвалідний візок - зверніться до спеціалізованого ортопедичного салону, де вам зможуть надати професійну допомогу. Мережа магазинів Ортомедика в Україні - це ортопедичні салони, де представлений широкий асортимент реабілітаційних засобів, зокрема й інвалідні візки. Наші продавці-консультанти допоможуть вам підібрати оптимальну модель, нададуть усю детальну інформацію та з радістю дадуть відповідь на будь-які ваші запитання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео