Ростислав Фук

Відійшов у вічність колишній керівник тернопільського театру ляльок

Світла пам'ять

На 94-му році життя помер засновник та колишній багаторічний керівник Тернопільського обласного театру ляльок (нині театр актора і ляльки), заслужений працівник культури України Юліан Кройтор. Про це повідомили у пресслужбі Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації.

Його життєвий шлях був сповнений добрих справ, які назавжди залишаться у пам'яті нащадків. Сьогодні ми дякуємо Юліану Георгійовичу за його неоціненний внесок у розвиток культурно-мистецького життя, за щирість і мудрість, за посіяне ним зерно, яке нині дає щедрий врожай на ниві культури рідного краю, – йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким та побратимам Юліана Кройтора. Вічна і світла пам’ять.

Довідково:

Юліан Кройтор народився 12 січня 1930 року в Чернівцях. Український культурно-освітній діяч. Батько Ірини Ізотової. Заслужений працівник культури УРСР (1967). Член СТДУ (1972). Почесний громадянин міста Тернополя (2020). Закінчив Теребовлянський технікум підготовки культурно-освітніх працівників. Працював завідувачем районного відділу культури у селищі Мельниця-Подільська, Борщівського району, директором Тернопільського міського будинку культури, директором ансамблю танцю «Надзбручанка» директором Тернопільського обласного Будинку народної творчості першим заступником начальника Тернопільського обласного управління культури (1972—1980), засновником (1980) і директором (до 1997) Тернопільського обласного театру ляльок (нині академічний обласний театр актора і ляльки), режисером Тернопільської обласної філармонії.

Нагадаємо, 15 січня на 88 році життя відійшов у засвіти видатний науковець з Тернопільщини, професор Олег Шаблій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео