Тамара Коблик

«Відійшов у вічність великий Українець»: не стало Олександра Смика

Відомий тернопільський митець і громадсько-політичний діяч помер 18 травня. Вічна йому пам'ять

Відійшов у вічність відомий український бард, поет, драматург, громадсько-політичний діяч, депутат Тернопільської міської ради Олександр Смик. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

Олександр Смик був членом Національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки.

Його творчий спадок навіки залишиться в історії української культури. На його прикладі, як треба любити Україну та Тернопіль, будуть вчитися прийдешні покоління. Бог забирає найкращих, щоб вони служили на небесах, - йдеться у повідомленні міськради. 

Під час повномасшабного вторгнення російських військ в Україну Олександр Смик очолив свій фронт боротьби з ворогом – «Духовний фронт». Його вірші та твори підтримували наших воїнів, волонтерів та тих, хто працював у тилу. Він зміцнював нашу віру у перемогу над ворогом. Останній вірш з рубрики «Духовний фронт» він виклав у мережу за 11 годин до смерті.

Сьогодні Тернопіль у скорботі. Україна оплакує Олександра Смика, - написав на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Надал. - На вустах його вірш, який, на мою думку, є віддзеркаленням його мирського життя.

Як воно любов’ю множитись

Оминати манівці

Жити під знаменням Божим

З білим голубом в руці

Щастя повен аж не віриться

Щось минає щось гряде

Нездоланна Неба Трійця

По життю мене веде.

Панахида відбудеться завтра, 19 травня, в Домі печалі на вул. Микулинецькій у Тернополі о 18.00.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та близьким Олександра Смика з приводу непоправної втрати. Вічна йому пам'ять.

Фото пресслужби міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео