Божена Волинець

Відійшов у вічність відомий диригент з Тернополя (фото)

Сьогодні, 7 лютого, на 74-му році пішов із життя диригент, народний артист України Василь Андрійович Феленчак.

Василь Феленчак майже 30 років був художнім керівником і диригентом Муніципального галицького камерного оркестру. Сумну звістку повідомили на сторінці оркестру у соцмережі. 

- З великим сумом та скорботою повідомляємо, що сьогодні, 7 лютого, 2022 року, музична спільнота Тернопілля та усієї України втратила чудового музиканта, видатну ОСОБИСТІТЬ, художнього керівника і диригента Муніципального Галицького камерного оркестру, народного артиста України Василя Андрійовича Феленчака. Серце маестро, завжди сповнене музикою і великими планами, не витримало боротьби з важкою хворобою. Колектив Муніципального Галицького камерного оркестру безмежно сумує з приводу цієї важкої, непоправної втрати. Чесно кажучи, ми осиротіли... Немає слів, щоб висловити наші емоції, наш жаль, наш біль... Молімося за  світлу душу маестро Василя Феленчака..., - йдеться у дописі.

 

Муніципальний Галицький камерний оркестр знають багато тернополян. Музикантів можна часто бачити на різних урочистих подіях міста, майданчиках фестивалів, відкриттях виставок. На їхніх концертах звучать композиції Вівальді, Баха, Моцарта, Чайковського, Лисенка, Барвінського, Бортнянського, Гайворонського, Самійленка. Особливо оркестр відомий своїм різдвяним проектом «Для тих, хто в дорозі». Світові новорічні і різдвяні хіти багато років поспіль 8 січня можна було почути у залі очікування тернопільського залізничного вокзалу. Не відбувався концерт лише два останніх роки через карантин.

Панахида за маестро Василем Феленчаком відбудеться 8 лютого, о 19.00, в Домі Печалі на вулиці Микулинецькій. Чин похорону - 9 лютого, о 12.00 на Микулинецькому кладовищі

Фото з допису муніципального оркестру

Вибір читачів за тиждень

Відео