Відмовляють у кредиті: поради, які поліпшать кредитний рейтинг

На правах реклами

При оформленні отримали відмову? Кредит на карту онлайн — може бути один з варіантів вирішення фінансових труднощів, але не завжди звернення у фінансову організацію завершується отриманням позики. Однією з основних причин відмови у кредиті є погана кредитна історія. 

Кредитна історія (КІ) — це звіт про всі кредити споживача, їхні погашення та прострочені платежі. Цю інформацію передають фінустанови, а зберігається КІ в базі даних бюро кредитних історій протягом 10 років із моменту закриття кредитного договору. На основі кредитного звіту банки, МФО та інші фінансові організації приймають рішення щодо видачі позики.

Як покращити свій кредитний рейтинг і зберегти його на високому рівні?

1. Активно користуйтеся кредитами. 

Активне користування кредитами та кредитними картками, при умові своєчасного погашення боргів, позитивно впливає на кредитний рейтинг. Дуже важливо не допускати прострочень за кредитними продуктами та чітко виконувати умови кредитного договору. 

2. Уникайте прострочень.

Пропущений щомісячний платіж за кредитом може негативно відобразитися на вашому рейтингу. При наявності прострочень, варто погасити їх, щоб збільшити ймовірність отримання кредиту. 

3. Закрийте зайвий кредит.

Якщо одночасно відкрито понад трьох кредитних договорів, то закриття одного з них може позитивно вплинути на отримання позики.

4. Регулярно перевіряйте свій кредитний звіт

Регулярна перевірка кредитної історії може допомогти вчасно виявити випадкове прострочення, а також можливі помилки або неточності в інформації. У разі виявлення розбіжностей в даних варто звернутися до Бюро. 

Дотримуючись цих порад, ви зможете поліпшити свій кредитний рейтинг і збільшити свої шанси на отримання кредиту в майбутньому. Пам’ятайте, що регулярний контроль за кредитною історією та відповідальне ставлення до зобов'язань перед кредиторами є ключовими факторами успішного управління фінансами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео