Віра Олександрович

Відразу 7 сучасних апаратів УЗД передали в опорні лікарні на Тернопільщині (фото)

Апарат

Для лікарень Тернопільщини вже купили 7 сучасних УЗД-апаратів. Кожен із них «потягнув» 1 млн 800 грн. Ці кошти надійшли з державної казни.

Про це стало відомо сьогодні, 15 лютого, під час візиту голови обласної держадміністрації Володимира Труша до Тернопільської Університетської лікарні.

– Ще у кінці грудня 2020 року область отримала 42 млн грн субвенції для медичних закладів, де лікують хворих на COVID-19, – розповідає очільник ОДА. – За ці кошти ми, зокрема, придбали 7 УЗД-апаратів, а також – 6 цифрових рентген-апаратів, які повинні прийти в область до кінця лютого.  

Труш
Труш

Цю техніку мають врешті передати у всі 6 опорних лікарень, що діятимуть на Тернопіллі.

– Вартість одного придбаного УЗД-апарата – 1 млн 800 грн, – уточнює пан Труш. – Його клас настільки високий, що техніки такого типу у цій лікарні ще не було. Це дозволить проводити повне обстеження організму, навіть обстеження судин. 

Це пришвидшить встановлення діагнозу, а відтак – лікування пацієнту призначатимуть без втрат часу.

– На додачу, ці апарати є мобільними, – зауважує Володимир Труш. – У подальшому їх розмістять у новому приймальному відділенні, яке зводитимуть за програмою «Emergence-2020» у всіх опорних медичних закладах. Тому такі апарати вже доправили у Кременець, Чортків, Бережани і в Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги. 

Бліхар
Бліхар

Нагадаємо, Університетська лікарня дійсно є однією з опорних. Тож на її базі мають провести реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги, а сьогодні медзаклад отримав обладнання, на якому лікарі працюватимуть в оновленому підрозділі.

Ми отримали відразу 2 цифрових апарати УЗД преміум-класу, – каже головний лікар Університетської лікарні Василь Бліхар. – Таке оснащення дозволяє виконати весь комплекс ультразвукових обстежень, причому – як в невідкладних станах, так і в планових ситуаціях. Фактично, це – перший етап. Наступний – будівництво нового комплексу. Там також стоятиме комп’ютерний томограф.  

Окрім того, за його словами, опорна лікарня незабаром отримає новий сучасний рентген-апарат.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної держадміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео