«Відсортуй сміття – допоможи ЗСУ»: як школярі з Тернопільщини долучилися до допомоги армії

Діти вже встигли зібрати понад 5 тонн паперу та 300 кг пластику, а це - 20 тисяч гривень, які віддадуть на потреби захисників

Вже третій місяць у Чорткові триває акція «Відсортуй сміття – допоможи ЗСУ». Учні збирають пластик та папір і приносять до школи, де сортують все по відповідних контейнерах. Сміття в міру накопичення передають на переробку, а отримані кошти віддають на армію. За цей час вже зібрали понад 5 тонн паперу та 300 кг пластику, а це - 20 тисяч гривень. Усі виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ.

Акція стала популярною не лише серед школярів та вихованців дитсадків, а й серед студентів місцевого медичного та педагогічного коледжів, магазинів. Тож її вирішили продовжити ще на місяць.

У Чортківській громаді вже давно працюють над впровадженням екозвичок серед жителів. Так і з’явилась ідея поєднати дві мети: привчити людей сортувати сміття, а також показати, що з цього також можна отримувати певну вигоду, розповіла Терену енергоменеджерка Чортківської міської ради Яна Бондаренко.

Діти із різних шкіл з радістю долучились до цієї акції і кожен хотів максимально себе проявити, тому ми вирішити продовжити цю акцію ще до кінця березня. Директори шкіл позитивно відгукуються і підтримують цю ініціативу. Тому після завершення акції найактивніших учасників чекатиме грошова винагорода від міської ради, – каже вона.

Крім сортування паперу і пластику, учасники акції ще збирають бляшанки від консервацій, з яких у школі в Бичківцях виготовляють окопні свічки.

На майбутнє хочемо залучити до такої екоакції місцеві ОСББ, щоб також можна було сортувати сміття по відповідних контейнерах і цим покращувати екологічну ситуацію нашої громади,  – каже Яна Бондаренко. 

Авторка: Тетяна Бакай

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео