Оксана Мацьопа

Відвідувачці Почаївської лаври повідомили про підозру у проросійській пропаганді

57-річна жителька Дніпра прибула на Тернопільщину щоб відвідати Почаївську Успенську лавру.

Крім відвідин лаври жінка встигла розповсюджувати в соцмережах прокремлівські наративи про необхідність підтримки українцями дій росії та обґрунтованість окупації росією частини території нашої держави. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

Після повномасштабного військового вторгнення росіян агітаторка в Telegram почала активно розповсюджувати наративи кремлівської пропаганди про необхідність підтримки українцями дій держави-агресора та обґрунтованість окупації росією частини території нашої держави.
 
Зловмисниця поширювала дописи екскерівника забороненої в Україні партії «Держава» Дмитра Васильця, а також колишнього посадовця окупаційної адміністрації Херсонщини Кирила Стремоусова. У цих дописах прокремлівські пропагандисти переконували читачів, що збройна агресія росії це «громадянська війна», лідери терористичних угруповань «л/днр» - «герої», а бійці Сил оборони України - «нацистські поганці».
 
Під час слідчих дій у фігурантки кримінального провадження вилучено кишеньковий персональний комп'ютер, який вона використовувала для проведення деструктивної інформаційної діяльності.
 
На підставі зібраних доказів інтернет-агітаторці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Фото: СБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео