Ростислав Фук

Викрав у Тернополі «Лексус» і «Тойоту»: Верховний суд визнав винним львів'янина

Чоловік викрадав автомобілі за допомогою електронного пристрою для сканування радіосигналу електронного ключа

42-річного львів’янина, який викрав 2 автомобілі в Тернополі у 2015 році, визнав винним Верховний суд України. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

Як встановив суд першої інстанції, у ніч на 30 травня 2015 року чоловік, спільно з іншою особою, за допомогою електронного пристрою для сканування радіосигналу електронного ключа викрав автомобіль «Lexus» вартістю 1 млн. 316 тис. 350 грн. поблизу одного з житлових будинків на вул. Миру. Так само у ніч на 17 червня 2015 року заволодів авто «Toyota» вартістю понад 751 тис. 440 грн, припаркованому біля будинку на вул. Бережанській у Тернополі.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 15 лютого 2021 року чоловіка визнано винуватим у незаконному заволодіння транспортним засобом, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди. Чоловікові призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У строк відбування покарання зараховано 2 роки 6 місяців і 17 днів перебування під вартою та екстрадиційний арешт. Тобто за «законом Савченко» засуджений вже відбув 5 років 1 місяць 4 дні позбавлення волі.

Разом із тим, Арсена Л. виправдано через недоведеність його вини у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 289 КК України (у чинній на той час редакції), скоєних на території Західної України у жовтні – листопаді 2014 року та в січні – травні 2015 року. 

Не погодившись із рішенням судів першої та апеляційної інстанцій, захисник засудженого подав касаційну скаргу, в якій просив ці рішення скасувати та закрити кримінальне провадження, однак Верховний Суд не задовольнив цю скаргу.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 8 вересня 2021 року вирок місцевого суду залишено без змін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео