Ростислав Фук

Вимагали майже 7 мільйонів: до суду передали справу про погрози тернопільському бізнесмену

Йдеться про виробника м'ясної продукції Олега Юника. Спершу йому спалили два кіоски, а потім посипались погрози.

Ця подія сталася у вересні минулого року. У разі невиконання вимог, погрожували бізнесмену, його дружині та малолітній дитині. Слідство у цій справі тривало пів року. Кримінальне провадження щодо групи осіб слідчі вже скерували до суду. Про це повідомили у відділі комунакації поліції в Тернопільській області. 

Організатор взяв у помічники двох чоловіків – це жителі Вінницької та Київської областей. Зловмисники працювали за чітко продуманим планом керівника групи. Спочатку вони погрожували родині, після цього підпалили два магазини потерпілого, а далі почали вимагати майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (у еквіваленті 250 тис. дол. США). Один із виконавців – 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми, - розповідають у поліції. 

Правоохоронці трьох областей провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в інших володіннях, якими вони користуються, та у транспортних засобах.

Організатору та двом спільникам поліцейські повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, тобто у вимозі передачі чужого майна, з погрозою насильства над близькими родичами та знищення майна потерпілого, з пошкодженням та знищенням майна потерпілого, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою та ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України, тобто в умисному знищенні, пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, організованою групою, що заподіяло майнової шкоди в особливо великих розмірах.

Фото: Досьє102

Вибір читачів за тиждень

Відео