Тамара Коблик

Вимушені переселенки Тернопільщини можуть отримати нові знання в освітньому проєкті

Найближчим часом розпочнуться курси за темами: управління проєктами, основи цифрової та інформаційної гігієни, комунікації. Навчання безоплатне і відбуватиметься в онлайн-форматі 

Понад 100 внутрішньо переміщених на Тернопільщину жінок долучилися до освітнього проєкту «ЗМІСТ», який реалізовує ГО «Нові українські наративи». Проєкт покликаний дати нові знання жінкам ВПО, які зазнали втрат через війну та/або чекають чоловіка з війни. Автори проєкту пропонують переселенкам усього шість навчальних курсів. Як бонус – унікальна можливість взяти участь у воркшопах відомої української психологині Катерини Гольцберг.

Юлія Бебешко  зараз мешкає в Тернопільській області: повертатися звідси їй немає куди – жінка приїхала з окупованого досі Токмака Запорізької області. У межах проєкту «ЗМІСТ» вона вже завершила два курси – «Лідерство» і «Продажі». Каже: лекції намагається не пропускати.

Вдячна долі і всій команді  проєкту за отриманні знання. Бо це розвиток і поштовх вперед, цікаво, змістовно і пізнавально, – відгукується про проєкт Юлія. 

Навчальні курси деякі учасниці називають подарунком – адже участь у них для жінок ВПО абсолютно безоплатна. Головне, кажуть, організатори, – бажання. Навчатися можуть усі, хто підпадає під категорію учасниць проєкту та заповнили анкету.

 

Ми ретельно добирали теми і спікерів – найкращих експертів та експерток країни, які надають ті знання, які наші учасниці можуть застосовувати на практиці.  Так само стараємося зробити навчання для учасниць зручним, тому навчання здебільшого відбувається онлайн, а для тих, хто не змогли долучитися до прямих ефірів, є записи на закритому ютуб-каналі. Після прослуховування воркшопів та короткого тесту – учасниці отримують електронні сертифікати про проходження курсу. Ми раді, що до наших курсів долучилися вже 1300 жінок з областей, у яких ми оголосили набір. Але найбільше нас, звісно, тішать схвальні відгуки учасниць – говорить президентка ГО «Нові українські наративи» Любов Правдіна. – Зустрічі з психологом Катериною Гольцберг, унікальне онлайн-ком'юніті, в якому можуть спілкуватися учасниці – намагаємося зробити все, аби створити для цих жінок комфортне і максимально корисне середовище.

За бажанням учасниці можуть опанувати один або кілька навчальних курсів з тем: лідерство; продажі; фінанси та бухгалтерський облік; управління проєктами; основи цифрової та інформаційної гігієни; комунікації. Прямі ефіри перших трьох модулів уже завершені. Організаторки запрошують до участі наживо у наступних трьох курсах, які стартують вже незабаром. Тривалість одного курсу – до 3 тижнів. 

Подробиці можна почитати на сайті: https://www.zmist.online/

Читайте також: Переселенка з Сум відкрила кафе у Тернополі

Як переселенці з Харкова шиють український одяг у Тернополі

«Від нашого магазину і будинку нічого не залишилося»: як переселенка з Бахмута відкрила власну справу у Тернополі

«Їхали і молилися, щоб нашу машину не обстріляли»: історія родини з Маріуполя, яка відкрила пекарню у Тернополі (відео)

Фото: ГО «Нові українські наративи»

Вибір читачів за тиждень

Відео