Тамара Коблик

Виправдовував збройну агресію РФ проти України у соцмережах - судитимуть жителя Тернопільщини

Під час санкціонованого обшуку в помешканні пропагандиста правоохоронці  вилучили телефон та комп’ютерну техніку із доказами його протиправної діяльності

Суд

Прокурори  Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Тернопільщини - особи без громадянства, який поширював у соціальних мережах антиукраїнські наративи, виправдовував агресію рф та глорифікував її армію (ст. 436-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської  обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що уродженець м. Митищі російської федерації, який впродовж багатьох років жив у одному із селищ Тернопільського району, у березні-квітні 2022 року систематично розповсюджував у соцмережі матеріали російської пропаганди, що обґрунтовували правомірність збройного нападу РФ на Україну та виправдовували воєнні злочини армії агресора.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні пропагандиста правоохоронці  вилучили телефон та комп’ютерну техніку із доказами його протиправної діяльності.

Розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської  обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео