Анастасія Кисіль

«Вірю в перемогу та одужання сина»: мама 7-річного Давида з Тернополя просить допомоги

Хлопчику потрібна операція з пересадки стовбурових клітин. Вона коштує понад 700 тисяч гривень. Мама Давида теж потрапила у лікарню, тож просить небайдужих допомогти

Семирічний Давид Ревнюк з Тернополя бореться з діагнозом гліоз – поступове відмирання клітин головного мозку. Йому необхідна дорога операція, яка запланована на 14 червня. Залишилося дуже мало часу, щоб зібрати необхідну суму. Мама хлопчика просить фінансової допомоги у всіх небайдужих. 

Діагноз дитині встановили 5 років тому. З трьох років Давида постійно мучить головний біль, він не розмовляє та майже не реагує на оточуючих.

Щоб повернутись до щасливого життя та дитинства, хлопчику потрібна операція з пересадки стовбурових клітин. Таку процедуру йому робили уже двічі. Першу операцію провели у червні 2021 року у Грузії. Вона дала значні покращення. Другу - зробили через пів року в Україні, яка, на жаль, не дала жодного результату.

Давид бореться з діагнозом гліоз – поступове відмирання клітин головного мозку

Коли я дізналася що сину знову потрібна операція, здавалося не зможу цього пережити, – каже мама хлопчика Світлана Ревнюк. 

Вартість операції – 740 тисяч гривень. Мама Давида не в змозі зібрати гроші самостійно. Через постійний стрес жінка сама потрапила до лікарні, тож зараз знаходиться під наглядом медиків. 

Мама хлопчика просить про допомогу

 

Я вірю в перемогу. Вірю, що мій син одужає та зможе радіти дитинству в нашій мирній Україні, – говорить жінка.

Необхідну операцію Давиду запланували на 14 червня. Для цього грузинські медики спеціально приїдуть в Україну, аби допомогти хлопчику. 

Я прошу Бога, щоб здійснилася найбільша мрія моєї мами, щоб я був здоровий. Коли я одужаю, обов’язково скажу всім: “дякую!”. Просто зараз я ще не можу говорити, але вірю, що мені вдастся, а ви мене не залишите, - написав Давид на фейсбук-сторінці, де оголошено збір коштів на його лікування.  

З допомогою небайдужих уже вдалося зібрати 305 тисяч гривень. Проте ще потрібно більш ніж половину потрібної суми. 

Хто може  допомогти Давиду побороти хворобу, надсилайте кошти за реквізитами: 

PrivatBank 

4149 6293 5609 2304 - Ревнюк Роман Васильович, батько Давида.

Рахунок для переказу в євро: 

PrivatBank 

IBAN: UA103052990262056400929081717 - Ревнюк Роман Васильович 

Фото надані Світланою Ревнюк 

Вибір читачів за тиждень

Відео