Вісім студентів з кращих аграрних вишів України розпочали реалізацію своїх задумів на Тернопільщині (фоторепортаж)

IMG_1009-847x381

Учора генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран провів першу зустріч з переможцями стипендіальної програми «Нове зернятко».  Вісім студентів з шести провідних аграрних університетів Західної та Центральної України, які перемогли в конкурсі стипендій від компанії «Агропродсервіс», офіційно розпочали реалізацію власних науково-дослідних проектів.

IMG_0994
IMG_0994

IMG_0984
IMG_0984

IMG_0971
IMG_0971

Переможці програми підписали угоду про співпрацю в рамках стипендіальної програми «Нове зернятко» з генеральним директором «Агропродсервісу» Андрієм Бараном та зустрілись з провідними спеціалістами компанії у відповідних напрямках. Студентам презентували результати роботи компанії у минулих роках, а також провели ознайомчу екскурсію виробничими потужностями підприємства.

IMG_1014
IMG_1014

Протягом шести місяців 2019 року стипендіати разом із спеціалістами «Агропродсервісу» та науковими керівниками від навчальних закладів працюватимуть над обраними темами у сфері рослинництва, тваринництва, екології, м’ясопереробних технологій та птахівництва. Усі дослідження вестимуться на базі компанії, а їхні результати планують презентувати на форумі аграрних інновацій «Нове зернятко-2019» в Настасові, який відбудеться 20-21 червня.

– Ми розуміємо, що в центрі усього виробництва стоїть людина –кваліфікований спеціаліст. Наше майбутнє – за молодими кадрами, яким ми допомагаємо вливатись в аграрний сектор. Стипендіальну програму будемо проводити регулярно. Таким чином шукатимемо «нові зернятка», які зможуть розвивати економіку не лише нашого підприємства, а усієї України, – розповів генеральний директор компанії «Агропродсервіс» та засновник стипендіальної програми «Нове Зернятко» Андрій Баран.

IMG_1041
IMG_1041

IMG_1038
IMG_1038

За перемогу у конкурсі стипендій змагались понад 50 студентів з шести університетів. Усі заявки конкурсанти напрацьовували в таких напрямках як тваринництво (свинарство, молочне та м’ясне скотарство), рослинництво, захист рослин, м’ясопереробні технології, живлення грунтів, органічні добрива, птахівництво, садівництво та плодоовочівництво, насінництво, екологія, харчові технології, ветеринарна медицина, землевпорядкування, ІТ-технології в аграрному бізнесі, виготовлення кормів.

Як повідомляє прес-служба компанії, переможцями стипендіальної програми стали:

- Цвіргун Олександр (Уманський національний аграрний університет), напрям рослинництво;

- Жильов В’ячеслав (Уманський національний аграрний університет),напрям рослинництво;

- Присяжнюк Ілона (Житомирський національний аграрний університет), напрям тваринництво (ВРХ);

- Регета Ігор (Житомирський національний аграрний університет), напрям екологія;

- Мисак Маряна (Львівський національний аграрний університет), напрям птахівництво;

- Крупко Олена (Подільський державний агротехнічний університет), напрям харчові технології;

- Андрусик Павло (Національного університету біоресурсів і природокористування України), напрям рослинництво;

- Мовчко Василь (Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького).

IMG_1058
IMG_1058

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео