Тамара Коблик

Виставу-містерію «Ісус – Син Бога Живого» можна переглянути у Тернополі до 24 вересня (фото)

Це твір за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Івана, у якому життя Ісуса Христа викладене у баченні та осмисленні українського драматурга

У неділю, 10 вересня, Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка розпочав свій 93 театральний сезон прем'єрним показом містерії «Ісус – Син Бога Живого». Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Режисер-постановник вистави – народний артист України Федір Стригун. У головній ролі – провідний актор Тернопільського драмтеатру Євген Лацік. Сценографія та костюми – заслуженого художника України Григорія Лоїка, балетмейстер – заслужений працівник культури України Зіновія Бирда, хормейстер – заслужений артист України Микола Блаженко, асистент режисера – заслужений артист України Борис Репка, ведуть виставу – заслужений артист України Віталій Луговий та Юрій Черненко. Репетиції тривали понад місяць.

Вистава-містерія «Ісус – Син Бога Живого» за п'єсою Василя Босовича у постановці Федора Стригуна 27 років з успіхом йшла на сцені Львівського театру ім. Марії Заньковецької. Цього сезону нею мають змогу насолодитися тернополяни та гості нашого міста. Це твір за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Івана, у якому життя Ісуса Христа викладене у баченні та осмисленні українського драматурга.

9 вересня у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка пройшов допрем'єрний показ містерії для родин загиблих військовослужбовців та переселенців, адже ця постановка присвячена всім, хто загинув за волю та незалежність Української Держави.

Прем'єру вистави-містерії «Ісус – Син Бога Живого» можна переглянути у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка 13, 14, 17, 20, 21, 24 вересня.

Фото пресслужби Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео