Ростислав Фук

Візит Байдена в Україну: якої допомоги від США чекати

Це перший візит Байдена з початку повномасштабної війни, а також загалом із початку його президентської каденції у 2021 році

CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів, в якому будуть, зокрема ракети до системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо. Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у рамках несподіваного візиту  до Києва повідомив глава Білого Дому Джо Байден, пише Укрінформ.

Разом із союзниками ми вже надали 700 танків, тисячі військових автомобілів, 1 тис. артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 артилерійських систем далекого радіусу дії, протикорабельних і систем ППО і все для оборони України. І це без врахування 0,5 млрд доларів США, про які я анонсую сьогодні і завтра”,- наголосив Байден.

Володимир Зеленський, своєю чергою, додав, що вони з Байденом говорили про далекобійну зброю і зброю, яка може бути поставлена в Україну, навіть якщо вона не постачалася раніше.

Як повідомляє Громадське, пізніше цього тижня США оголосять про додаткові санкції проти російських еліт та компаній, що намагаються уникнути обмежень та підтримують російське вторгнення в Україну.

За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку — і ця підтримка триватиме, — зазначили у Білому домі.

До слова, це перший візит Байдена з початку повномасштабної війни, а також загалом із початку його президентської каденції у 2021 році. Водночас після 24 лютого 2022 року до України приїжджав держсекретар США Ентоні Блінкен. Крім того, Зеленський та Байден зустрічалися у грудні 2022-гороку у Вашингтоні, коли український президент здійснив свій перший закордонний візит із початку вторгнення росії.

Фото з телеграм-каналу Володимира Зеленського

Вибір читачів за тиждень

Відео