Тетяна Бакай

Вклали гроші, а будинок досі не збудований: у Тернополі інвестори пікетували офіс забудовника (фото, відео)

Добиватися своїх прав під офіс забудовника прийшли близько пів сотні інвесторів, а загалом їх понад двісті. Люди чекають своїх квартир по 5-6 років

Інвестори житлового комплексу “Щастя” пікетували офіс забудовника 7 серпня у Тернополі. Понад 5 років тому люди вклали кошти у квартири, однак їх будинок на вул. Тарнавського досі не збудований. Вони вимагають від керівника будівництва офіційних документів та гарантій, що будівництво буде завершеним. Натомість директор забудови каже людям, що коштів на добудову у нього зараз немає і потрібен додатковий інвестор. 

Добиватися своїх прав під офіс забудовника прийшли близько пів сотні інвесторів, а загалом їх понад двісті. 

«Вони нам не хочуть казати, хто додатковий інвестор. Пообіцяли своїми гарантійними листами 16 серпня показати вже документи з інвестором, залучити директора коледжу, чия земля зараз є там (будівництво розпочали на землі коледжу - ред.). Чекаємо тоді вже на якісь офіційні документи, – розповідає одна з інвесторок Наталія. 

Добиватися своїх прав під офіс забудовника прийшли близько пів сотні інвесторів

 Зі слів інвесторів, будинки мали здати у три черги. У першій  помешкання майже готове, однак людей все одно туди не заселяють. У третій черзі деякі інвестори вже вклали 100% від усієї суми за будинок, однак він навіть не почав будуватись. Люди чекають по 6 років аби отримати житло, проте справа зайшла в глухий кут. 

Люди чекають по 6 років аби отримати житло, проте будівництво стоїть на місці

7 серпня під офісом забудовника інвестори вимагали зустрічі із директором та пояснення, коли вони отримають своє житло. Керівник до людей вийшов, однак сказав, що погано почувається та покинув залу. Конкретнішу інформацію щодо будівництва пообіцяв надати на наступних зборах. Інвестори вже написали заяви в поліцію, відтак на цей пікет прийшли й правоохоронці, які взяли це питання під свій контроль. Як пояснюють вони, затримати директора забудови не можуть, адже вони не опитали ще всіх інвесторів та не мають, що йому пред’явити. 

Нам потрібна вся проєктно-кошторисна документація стосовно будівництва: що мало би бути і що є зараз по факту. Зараз є вже ухвала суду на отримання документів, і ми спілкуємось з приводу того, щоб їх отримати, – повідомив старший дізнавач ГУНП в Тернопільській області Владислав Скорохід.  

7 серпня під офісом забудовника інвестори вимагали зустрічі із директором забудови

Інвестори не здаються та планують  знову зібратись біля офісу забудовника 16 серпня та вимагати пояснень і точних дат закінчення будівництва. Якщо їх вимоги виконані не будуть, готуються організувати пікет з перекриттям дороги. Журналісти Терену продовжують відстежувати ситуацію. 

Фото, відео Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео