Віра Олександрович

Водіїв у Тернополі змушують вчити правила проїзду перехресть із круговим рухом (фото, відео)

Основне

Уже другий день водії у Тернополі звикають до змін, які внесли у Схему організації дорожнього руху на перехресті вулиць Лисенка, Галицької і Веселої.

Нагадаємо, про новацію тернополян повідомили вчора, 22 листопада, на сайті міської ради. Як перевірив кореспондент «Терену», водії ще до цього не звикли. Дуже часто авто завчасно стишують хід, бо кермувальники просто не знають, що робити далі. Конструкція із білих і червоних пластикових «перешкод» багатьох навіть лякає.

Pasted into
Pasted into

Зауважимо, про тимчасову (експериментальну) кругову транспортну розв’язку повідомляють спеціальні знаки. Їх встановили з різних напрямків. Причому зробили це ще у кінці минулого тижня.

Pasted into
Pasted into

Як пояснили в міському управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, тимчасовий круговий рух транспорту влаштували на перехресті вулиць Лисенка, Галицької і Веселої, аби удосконалити організацію дорожнього руху. Мовляв, у ранкові і вечірні години у тій місцині спостерігається велике скупчення транспорту, а водії часто не розуміють, як правильно проїжджати вказане перехрестя.

Pasted into
Pasted into

- Прохання до водіїв: будьте обережними, звертайте увагу на нові дорожні знаки і дбайте про власну безпеку і безпеку інших, - наголосили у міській раді.

Принагідно на перехресті встановили ще й чимало знаків, що позначають пішохідні переходи, позаяк раніше таких позначок там взагалі не було, а тому людям, які йшли пішки до офісу Пенсійного фонду чи міського управління соціальної політики (на вул. Лисенка – прим.), було складно перейти дорогу. 

Pasted into
Pasted into

Тож тепер нові яскраві знаки є навіть на вул. Вертепній. Проте «зебру», вочевидь, на зиму ніхто малювати вже не буде. 

Pasted into
Pasted into

Майте на увазі: якщо оновлена схема організації дорожнього руху дасть позитивні результати і тернополяни підтримають її, то уже в наступному році на перехресті проведуть поточний ремонт дорожнього покриття і влаштують постійний круговий рух транспорту. Тож вивчити правила проїзду таких перехресть таки доведеться. 

До слова, це – не єдина зміна, що незабаром торкнеться вулиці Галицької. Адже новації в цьому мікрорайоні варто оцінювати в комплексі. Тим паче, вже наступного року цю дорогу хочуть зробити альтернативною щодо вул. Збаразької, щоб зменшити потік транспорту у бік масиву «Сонячний». Фактично, нині тривають підготовчі роботи.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео