Віра Олександрович

Володимир Труш: «Тернопільщина створює прецеденти, які інші області намагаються перейняти» (фото, відео)

Основне

Тернопілля нині диктує правила гри для інших регіонів України, впевнений голова обласної держадміністрації Володимир Труш. На його думку, про це свідчать: визнання рівня соціально-економічного розвитку краю у загальному рейтингу областей, масштабні ремонти доріг і сучасні перетворення в аграрному бізнесі.

Окрім того, на Тернопіллі цьогоріч вдалося упередити ускладнення ситуації із Ковідом без введення «червоного» рівня карантинних обмежень. Власне, про основні досягнення 2021 року і плани на наступний – очільник звітував сьогодні, 28 грудня.

[embed]https://youtu.be/MRos0UsCSBE[/embed]

- Рік-2021 не був простим – точно, - стверджує Володимир Труш. – Але загалом для Тернопільщини, а також для мене і моєї команди це був успішний рік…

Такого успіху не в останню чергу вдалося досягнути, завдяки порозумінню і співпраці між різними гілками влади, впевнений Володимир Труш.

- Ми створюємо такі прецеденти, такі робочі моменти, які дійсно інші області намагаються перейняти, - продовжує він. – Зокрема, це – співпраця між обласною радою, між ОДА, між містом Тернополем, тобто ми дійсно зараз йдемо в одному напрямку і це дає свої результати: швидкість прийняття рішень і прийняття об'єктів. Загалом для області це – тільки позитив.

Значну частину брифінгу Володимир Труш відповідав на запитання місцевих журналістів. Вони також хотіли почути про те, що вдалося зробити на дорогах краю. Тим паче, на 2022 рік запланували будівництво північно-східного обходу Тернополя. Ця дорога з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародних траси - М-19 і М-30.

[embed]https://youtu.be/zn5sA-fxV74[/embed]

Йшлося, звісно ж, і про плани на наступний рік. Зокрема, про нові спортивні об’єкти. Так, у 2022 році на Львівській трасі, під Тернополем планують реалізувати масштабний будівельний проект, у складі якого передбачили зведення дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату.

- Є великий амбітний план щодо будівництва дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату, - додає Володимир Труш. - Попередня вартість об'єкту - 1,7 млрд грн. Тепер я можу про це говорити, тому що на «Прозорро» ми вже оголосили міжнародний тендер за системою «Проектуй і будуй». Десь на лютий плануємо вийти на оголошення переможця і зможемо розпочинати роботу.

Брифінг
Брифінг

Власне, це має бути величезний комплекс, якого в Тернополі ще не було. Зрештою, аналогів в Україні, напевно, також немає.

- Там має бути 50-метровий басейн, зала на 3 тисячі глядацьких місць, легкоатлетичні зали, яких у нас в області немає, і спортивна школа-інтернат для дітей, які займаються спортом і хочуть із ним пов'язати своє життя, - наголосив очільник.

[embed]https://youtu.be/NB2mh4ozKic[/embed]

Також у Тернополі хочуть побудувaти сучaсний льодовий пaлaц зa 190 млн грн. Йдеться про обєкт на вул. Тарнавського.

- Також плaнуємо збудувaти льодову aрену, – додає Володимир Труш. – Зaгaльнa вaртість цього проєкту – 190 млн грн. Цей пaлaц буде розрaховaний нa 450 місць. Зaгaльнa тривaлість будівництвa – 8-9 місяців, тобто до кінця 2022 року він уже має повноцінно працювати.

За словами очільника, тaм можнa буде грaти не лише в хокей, a й займатися фігурним кaтaнням.

– Ми уже виділили з бюджету 9,5 млн грн, місто також виділить кошти, а з держaвного бюджету плaнуємо зaлучити 170 млн грн, - уточнює пан Труш. 

Труш2
Труш2

До слова, Володимир Труш визнав, що втілили все заплановане не вдалося. Часткове картину псувала епідемія COVID-19. Зокрема, Бережанський спортивний комплекс здадуть у березні-квітні 2022 року, хоча хотіли це зробити цьогоріч. Втім, очільник не побачив у цьому нічого критичного. Мовляв, реалізувати загалом вдалося 99% намічених справ. Принагідно голова ОДА висловив побажання на Новий рік для краян.

[embed]https://youtu.be/V05_anZjDV0[/embed]

Довідка. Справи, які Володимир Труш зачислив у «позитив» 2021 року: - найбільша дорожня розв’язка в Західній Україні, що включає Гаївський міст, ще один шляхопровід і 6 смуг для руху, розміщених на одному рівні з під’їзними шляхами; - ремонтні роботи на 22 мостах - такі масштаби вперше за роки Незалежності; - відкриття ЦНАПів, а також офісу «Бізнес.Дія»; - для педагогів області купили понад півтори тисячі ноутбуків, для опорних шкіл – 20 автобусів; - бюджет-2021 – область перевиконала, а кошторис на 2022 рік ухвалили у грудні; - підняття рівня зарплати в аграрному секторі (на одному з таких підприємств середня платня у 2021 році сягнула 32 тис. грн.); - старт програми «Велика реконструкція»; - Тернопілля – на 1-му місці серед областей через надходження ПДФО до казни краю; - почали наводити порядок із комунальними підприємствами обласної ради; - передача довгобуду обласної бібліотеки у власність Тернополя.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео