Ростислав Фук

Ворог атакував Дніпропетровщину та Сумщину: є поранені, серед них – діти (фото, відео)

Зокрема через атаку на Дніпро пошкоджені 4 заклади освіти

2 квітня росіяни вдарили ракетами по Дніпропетровщині. Медики госпіталізували 12 постраждалих, серед них п’ятеро – діти. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, зараз їхній стан лікарі оцінюють як середньої важкості.

Також через ракетну атаку у Дніпрі пошкоджений дитячий садок і коледж, у якому понад сорок років виховували справжніх зірок спорту. На щастя, в момент удару всі діти були в укритті.

Звідси вийшли  відомі на світовій арені спортсмени Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Анна Рижикова та Денис Кесіль. Ті, які цього року представлятимуть країну на Олімпійських іграх. І сьогодні, під час вибуху, там були хлопці та дівчата. Добре, що дотрималися правил безпеки і з повітряною тривого спустилися в укриття. Та все одно – агресія, яку спрямував на них ворог, залишить свій відбиток, – каже Сергій Лисак.

За уточненою інформацією, через атаку на Дніпро пошкоджені 4 заклади освіти, 9 багатоквартирних будинків, 25 авто.

Також 2 квітня армія рф ударила з авіації по Сумській цивільній інфраструктурі. Попередньо, загиблих немає. Про це повідомили в Сумській ОВА.

Наразі проводять роботи з ліквідації наслідків удару. На місці працюють всі необхідні служби.

Загалом протягом 2 квітня армія РФ здійснила 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини. Зафіксовано 226 вибухів. У Великописарівській громаді був пошкоджений будинок, уточнили в Нацполіції Сумщини.

Фото Суспільного, відео Дніпропетровської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео