Віра Олександрович

Воякам-добровольцям у Тернополі компенсують плату за комуналку (відео)

unnamed (6)

Про компенсацію частини сплати за комунальні послуги для вояків-добровольців, а також вшанування пам’яті Героя просили представники громади на сесії Тернопільської міської ради 16 грудня.

Нагадаю, активістам, які хотіли висловитися з трибуни, тернопільські депутати дали слово ще перед початком розгляду питань порядку денного. Про те, що також відбувалося на засіданні у п’ятницю, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

У місті визнають статус учасників бойових дій-добровольців

Першою заяву озвучила голова ГО «Об’єднання бойових побратимів» Катерина Бойко.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5Mkd46HRYcw&feature=youtu.be[/embed]

- В області створили комісію, яка уже надала статус учасника-добровольця АТО 56 жителям Тернопілля, - каже вона. - Серед них є й тернополяни. Тож я пропоную визнати статус учасників бойових дій-добровольців і прирівняти їх у всіх правах і пільгах, якими користуються учасники бойових дій, відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни», із гарантіями соціального захисту на основі рішення Тернопільської обласної ради від 20.07.2016 року.

unnamed (5)
unnamed (5)

Як виявилося, у Тернополі вояків-добровольців – не більше 20-ти, тож депутати погодилися, що виконати прохання волонтерів – цілком під силу. Більше того, Катерина Бойко просила про компенсацію бодай 75% розміру сплати за комунальні послуги, проте у бюджетній комісії запевнили, що порахують, чи можна підняти цю допомогу до 100%.

Просили присвоїти звання Героя України Юрію Горайському

Заступник голови ГО «Максимівська ініціатива» зі Збаразького району Надія Тлумацька висловила із трибуни трохи іншу ініціативу.

- Наша громадська організація просить вас підтримати таке звернення. Воно адресоване голові Тернопільської обласної ради і голові обласної держадміністрації, - пояснює жінка. - «Громадська організація «Максимівська ініціатива» просить їх звернутися із клопотанням до Президента України про присвоєння звання Героя України (посмертно) Юрію Горайському.  

Нагадаємо, нещодавно таке звернення підтримали депутати Збаразької районної ради. Окрім того, колишньому голові районної держадміністрації (посмертно) присвоїли звання почесного громадянина Збаража.

unnamed (7)
unnamed (7)

До слова, Юрій Горайський був стрільцем-регулювальником, матросом 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). Діяльність підрозділу спрямована для проведення розвідувальних операцій, здійснення диверсій, мінування та розмінування, захоплення об’єктів, зокрема й кораблів противника. Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків» вийшов на висоту біля Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. У тому бою Юрій Горайський разом із 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення. Страшна звістка на батьківщину Героя прийшла 4 березня 2016 р.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео