Ростислав Фук

Якість повітря у Тернополі після масштабної пожежі: яка ситуація станом на вечір

Жителів області просять не поширювати ворожі фейки про підвищення радіаційного фону

Станом на вечір  20 серпня  ситуація у Тернополі стабілізується. За останніми даними моніторингу, у деяких районах зберігається перевищення окремих показників якості повітря. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб впродовж дня робили заміри якості повітря у різних мікрорайонах Тернополя та прилеглих селах.

Показники, опрацьовані за період 19:00-21:45 год 20 серпня, вказують на незначне збільшення концентрації хлору в повітрі в мікрорайоні «Новий Світ» та суттєве зниження на інших напрямках, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської ОВА.

За його словами, попри це ситуація все ще потребує уваги, тому радить:

  1. Продовжуйте тримати вікна зачиненими.
  2. Обмежте тривале перебування на вулиці, особливо дітям та людям з хронічними захворюваннями.

Сподіваємося, що на ранок ситуація з перевищенням норми шкідливих речовин покращиться.Будь ласка, заспокойте своїх рідних та близьких, – каже Надал.

Він додав, що цього разу ворог запустив у мережі фейк про підвищення радіаційного фону в області:

Ворог активно поширює фейки про ситуацію в нашому місті. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Радіаційний фон залишається в межах норми.

Вранці Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України оприлюднить нові результати вимірювань і додаткові рекомендації.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав.

Як писав Терен, перевищення нормативних показників хлору у сімох з десяти контрольних точках виявили під час перевірки повітря у Тернополі станом на 13.30 20 серпня. Як повідомила головна санітарна лікарка області, гендиректорка Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб Оксана Чайчук, при нормі 0,1 міліграма на метр кубічний в атмосферному повітрі є перевищення від 0,4 до 1,1. Тобто від чотирьох до десяти разів.

 Cтаном на 16.00 20 серпня з'явилися нові дані замірів повітря і води. За результатами розрахунків на той час, спостерігалося перевищення гранично-допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти у атмосферному повітрі в Тернополі. 

Читайте також: Майже 100 рятувальників 12 годин гасили пожежу після ворожої атаки у Тернополі

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео