Вразливу категорію тернополян навчатимуть грамотного поводження з грішми (фото, відео)

Сьогодні відбулася презентація програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього». Мета якої - допомога вразливій категорії населення, а саме: внутрішньо переміщеним особам, людям, які постраждали в результаті конфлікту, та пенсіонерам шляхом забезпечення їх відповідними знаннями, навичками та впевненістю для прийняття обґрунтованих фінансових рішень в повсякденному житті, надання їм можливості відігравати активну роль в житті своїх громад.

Сама ж програма реалізується МБФ «Український жіночий фонд» в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Координаторами програми та тренерами у Тернопільській області є експерти громадської організації ТМЖК “Відродження нації”.

[embed]https://youtu.be/huwKOp0G5CI[/embed]

За словами Галини Кравець, голови правління ТМЖК «Відродження Нації», програма реалізовуватиметься в 11 областях України. Географічне охоплення такої програми: Північ - Житомирська, Київська, Сумська області; Схід - Донецька і Луганська області; Південь - Миколаївська і Запорізька області; Центр - Черкаська, Полтавська, Кіровоградська області; Захід - Тернопільська область. Тобто, єдина область Західного регіону – Тернопільська.

[embed]https://youtu.be/X6YFySHMypw[/embed]

Загалом передбачається проведення дводенних тренінгів з таких питань як:

- Фінансова обізнаність (основи управління особистими фінансами і використання фінансових послуг, зокрема, управління сімейним бюджетом, постановка фінансових цілей, використання банківських карток, заощадження, кредити, планування виходу на пенсію і вирішення практичних пенсійних питань тощо);

- Права споживачів (основи законодавства щодо захисту прав споживачів, як уникнути можливого шахрайства, юридична допомога для споживачів фінансових послуг тощо);

- Соціальне залучення в життя громади (співпраця та створення мереж на основі особистих потреб та інтересів, груп самодопомоги, волонтерських ініціатив тощо).

Жінки-учасниці складатимуть не менше 60% учасників заходів. Всього у Донецькій та Луганській областях передбачається набір по 300 учасників у кожній, а у інших дев’яти – по 200.

Після проходження програми організатори будуть стежити за життям учасників, опитувати їх і робити аналіз того, як змінив тренінг їхнє життя, а згодом з’явиться «60 історій успіху».

[embed]https://youtu.be/VHxxWe_3Trw[/embed]

Присутніми на презентації даного проекту були: Богдан Рокочий (директор Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), Тетяна Білінська (начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості), Галина Кравець (голова правління ТМЖК “Відродження нації”); Володимир Івахов (заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Тернопільській області) та Марина Пасєчник (заступник Голови правління ТМЖК “Відродження нації”), які розповіли про подальші плани, перспективи таких тренінгів і як, на їхню думку, це може змінити життя вразливої категорії українців.

unnamed (50)
unnamed (50)

Для того, щоб взяти участь у програмі «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» необхідно зателефонувати на номер: 067-350-345-5 – Марія Петрівна Марчук.

unnamed (49)
unnamed (49)

unnamed (48)
unnamed (48)

unnamed (47)
unnamed (47)

unnamed (45)
unnamed (45)

unnamed (42)
unnamed (42)

unnamed (43)
unnamed (43)

unnamed (44)
unnamed (44)

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео