Анастасія Кисіль

Врожайність не гірша, ніж минулоріч: на Тернопільщині почалися жнива

Цього року область далі б’є рекорди зі збору озимого ячменю

На Тернопільщині вже розпочалися жнива. І хоча у багатьох були побоювання, що через війну ситуація з хлібом може бути складною, переживати за голод немає причин. Цього року ми матимемо добрий врожай. Про це повідомив під час брифінгу 11 липня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. 

За його словами, аграрії області вже відзначають високу врожайність озимого ячменю та інших культур. Загалом уже зібрано 21 тонну збіжжя.

Цей факт тішить. Адже багато скептиків  розказують про те, що цей рік буде  важким. Я можу заспокоїти всіх, на Тернопільщині голоду  не буде. Я назвав озимий ячмінь, але і по інших культурах, наприклад, пшениці, просі, бобових врожайність повинна бути не гірша, ніж минулого року, враховуючи те, що ми засіяли більші площі. Тому цю зиму ми точно будемо жити з добрим урожаєм, - каже очільник області. 

Як повідомляють у телеграм-каналі Тернопільської військової адміністрації, минулий рік був рекордним щодо врожаю озимого ячменю, проте цього року показники ще вищі – 54 центнери з 1 га. Це на 4% більше, ніж торік.  Станом на сьогодні озимий ячмінь зібрано на площі 4 тис. га. Це на 3 тис. га більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, в Україні вже зібрали перший мільйон тонн зерна нового врожаю.

Фото з вікритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео