Ростислав Фук

«Всьо чотко»: з'явилася книга про фронтмена гурту «Брати Гадюкіни» Сергія Кузьмінського

Саме Сергій Кузьмінський написав неформальний гімн Тернополя «Файне місто Тернопіль»

Книжку під назвою «Всьо чотко» про вокаліста легендарного гурту «Брати Гадюкіни» Сергія Кузьмінського презентуватимуть у Києві 7 вересня, а в Тернополі – 15 вересня. Про це повідомив Терену її автор Юрій Рокецький.

Юрій –  уродженець Підволочиська на Тернопільщині, юрист, вокаліст, мультиінструменталіст, із 2023-го — фронтмен гурту «Мертвий півень», з яким активно гастролює.

Юрій Рокецький

Як зазначають у видавництві «Наш Формат», видання книжки стане справжньою знахідкою не лише для прихильників творчості Кузі та «Братів Гадюкіних» — адже передусім це біографія цілого покоління, що зростало на зламі епох. Написана на основі десятків інтерв’ю, а також дописів самого Кузьмінського. А вміщені в ній світлини, аудіо- й відеозаписи додають особливої атмосфери.

Юркова біографія Кузі — про феномен любові та щирості, про легкість, суперечливість, слабкість та екстаз. Зрештою — саме про людяність, яка і є основою справжньої музики. Написана з дитячим захватом і чесністю, вона є як точним і відвертим свідченням діянь самих «Гадів», так і характеристикою цілої епохи, на тлі якої ці діяння розгортались. Вийшло правдиво, у чомусь ностальгійно, та передусім — життєствердно. Для дітей, так би мовити, середнього і старшого шкільного віку, які ще не чули про Заппу, але вже не слухають Кобзона, – поділився враженнями Сергій Жадан, письменник, поет, фронтмен гурту «Жадан і Собаки».

Передзамовити книжку можна за посиланням:

https://bit.ly/3X84bxr

Фото Юрія Рокецького та видавництва Наш Формат

Вибір читачів за тиждень

Відео