Віра Олександрович

Встигнути все: у Тернополі вміють дуже швидко працювати (фото, відео)

«Встигнути все!» – під таким гаслом депутати Тернопільської міської ради за 3,5 години розглянули близько 150 (!) питань, оформили власні звернення, а також вислухали кількох тернополян.

Що цікаво, у порядку денному від початку було 114 пунктів. Але на сесії «з голосу» спершу додали понад 30 пунктів, а «під завісу» ще 20 «із хвостиком». Зняли із розгляду – лише одне питання. Нагадаємо, засідання сесії відбулося сьогодні, 6 вересня. «Терен» уже писав про цю подію ТУТ і ТУТ.

Депутати
Депутати

Дали гроші на Гаївський шляхопровід

Варто зауважити, що на 38-й сесії депутати прийняли низку важливих рішень, серед яких – і внесення змін до бюджету громади на 2019 рік. Відповідно, дохідну частину збільшили на 15,3 млн грн за рахунок перевиконання плану І-го півріччя і завдяки субвенції, що надійшла із державного бюджету.

Кучер
Кучер

Доповідала з цього питання начальник міського управління фінансів Надія Кучер. Власне, і розказувати щось їй, по суті, не довелося. Депутати зовсім нічого не слухали, але врешті, на прохання голови бюджетної комісії Михайла Ібрагімова, все-таки дали 31 «за».

Отже, найбільше коштів, а це понад 25 млн грн, традиційно спрямували на утримання галузі житлово-комунального господарства. За ці гроші планують виконати поточні та капітальні ремонти доріг, тротуарів, міжквартальних проїздів та об’єктів житлового фонду міста. Окрім того, проведуть реконструкцію мультиспортивного майданчика, що на вул. Тарнавського, 22 (забігаючи наперед, скажемо, що землю під цим об’єктом депутати того ж дня погодилися передати одному із комунальних підприємств – прим.).

Депутати2
Депутати2

Окрім того, черговий раз із бюджету громади виділили кошти аж 9,8 млн грн на продовження капітального ремонту Гаївського шляхопроводу. Нагадаємо, на ці потреби від початку 2019 року депутати спрямували загалом понад 16 млн грн.

Паркування на вул. Чорновола додасть 7 тис. грн

Доповідала Надія Кучер і про одне із доданих із голосу питань – «Про зміни до рішення Тернопільської міської ради «Про місцеві податки і збори». Виявилося, що її доповідь стосувалася новостворених паркувальних місць на вул. В. Чорновола. За словами Надії Кучер, тепер бюджет додатково зможе отримати суму у 7 тис. грн.

Левову частку часу на засіданні депутати традиційно присвятили так званим земельним питанням. Доповідав начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Хоча правильніше буде сказати – «стояв біля трибуни», бо втручатися у розгляд питань і щось коментувати йому доводилося вкрай рідко.

Що цікаво, більшість доданих у порядок денний пунктів також стосувалися землі. За них у кінці засідання, близько 12.00, голосували дружно і фактично всі ухвалювали. Натомість чимало питань, які «кочують» від сесії до сесії – не пройшли. Результат голосування часом був навіть «0».

І наостанок, голосувати за питання №10, 88 і 101 депутатам довелося двічі. До цих пунктів повернулися після невеликої перерви на нараду у фракціях. Тож пані Ярема з вул. Зеленої, пан Хоптій з вул. Живова і пан Тимків, який чекав на погодження земельних сервітутів, можуть видихнути і заспокоїтися…

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео