Віра Олександрович

Вибори до громад у неділю стануть іспитом для Тернопільщини (фото, відео)

Виборців, які братимуть участь у голосуванні на Тернопільщині у неділю, 22 грудня, закликали проявити далекоглядність і мудрість та обрати патріотів.

Таке звернення на сесії Тернопільської обласної ради 17 грудня отримало 35 «за».

Депутати2
Депутати2

Нагадаємо, у наступну неділю виборчі дільниці працюватимуть не всюди. Виборчий процес у листопаді стартував у лише семи об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Тернопільщини. Причому у 4-х із них - мають відбутися перші вибори голів і депутатів, у решті - довибори. Звернутися до виборців саме Млиновецької, Нараївської, Великобірківської і Вікнянської ОТГ запропонував перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний.

Власне, це було лише одне із кількох політичних звернень, зроблених на цьому засіданні. Докладно про перипетії сесії та ухвалені 17 грудня рішення читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

- У неділю, 22 грудня, відбудуться вибори до Млиновецької, Нараївської, Великобірківської та Вікнянської об’єднаних територіальних громад, - каже пан Деревляний. - Добровільне об’єднання там фактично відбулося, і на виборах люди мають підтвердити свою громадянську позицію – обрати принципових, патріотичних голів і депутатів своїх новостворених громад.

У документі, який підтримали обласні депутати, зокрема, йдеться (цитуємо): «…На жаль, нинішня вища влада розпочала антиукраїнські процеси, які призводять до винищення української нації та ліквідації держави України як такої. За законами, які були прийняті чинним парламентом, було знято питання добровільності об’єднання громад, відкриті для приватизації об’єкти державної власності (академії наук, у тому числі й оборонної галузі). У першому читанні прийнятий закон про так званий «ринок землі», а фактично – продаж землі олігархам, іноземцям та транснаціональним корпораціям. Бюджет, запропонований «Слугами народу», призведе до соціального та економічного колапсу.

Депутати
Депутати

Тому наше завдання – бути єдиними та підтримувати один одного. Тернопільська обласна рада на боці жителів Тернопілля. Ми підтримали рішення про включення ваших ОТГ до Перспективного плану і категорично виступили проти примусового об’єднання та запропонованої Кабміном ліквідації ваших ОТГ шляхом приєднання до інших громад, причому без вашої згоди.

Місцеві вибори – ваш крок на шляху становлення справедливості, утвердження та розвитку наших громад. Ми просимо вас проявити далекоглядність, мудрість та патріотичну громадянську позицію. Прийдіть на вибори та виберіть своїх найкращих представників. Влада – це ви!».

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео