Віра Олександрович

Вибори на Тернопільщині: чи завадить голосуванню воєнний стан (відео)

Барна_ф

Запровадження воєнного стану у 10-ти областях України абсолютно не вплине на організацію і проведення виборів до об’єднаних територіальних громад (ОТГ) на Тернопільщині.

На цьому акцентував голова обласної держадміністрації Степан Барна під час брифінгу 27 листопада (про те, що там також відбувалося, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

- Наше завдання – усе забезпечити, відповідно до законів України, - наголосив він. – Крапка!

Нагадаємо, на неділю, 23 грудня, у 5-ти об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини запланували перші вибори. Ще в одній ОТГ нашого краю мали відбутися додаткові вибори. Відповідне рішення ухвалили на засіданні ЦВК ще 12 жовтня. Тоді у Центрвиборчкомі загалом призначили перші місцеві вибори у 125-ти ОТГ. Виборчий процес, відповідно, стартував із 3 листопада.

Отже, перші вибори повинні відбутися у Монастириській міській ОТГ, Копичинецькій міській ОТГ, Купчинецькій сільській ОТГ, Білецькій сільській ОТГ і Настасівській сільській ОТГ («Терен» писав про це докладно ТУТ – прим.). Окрім того, довибори 23 грудня пройдуть у Байковецькій ОТГ, що під Тернополем. Адже Гаї-Шевченківська і Чернелево-Руська сільські ради (Тернопільський район) вирішили приєднатися до однієї із найуспішніших ОТГ нашого краю. Тож там обиратимуть депутатів, які представлятимуть два населених пункти у раді Байковецької ОТГ.

До речі, Степан Барна під час брифінгу також засудив дії частини народних депутатів, які умисно затягували ухвалення такого, за його словами, важливого для України рішення – про оголошення воєнного стану.

- Питання національної безпеки сьогодні не може бути предметом спекуляцій, - каже він. – Тому жителі Тернопільщини мали б дати нині належну оцінку популістам…

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео