Вихованці художньої студії «Соняшник» презентували в музеї більше сотні картин (фото)

картини

Вихованці народної художньої студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені О. Барвінського презентували у Тернопільському обласному художньому музеї більше сотні картин та виробів декоративно-прикладного мистецтва. Це творчий доробок студії, який є результатом кількарічної активної діяльності. Картини, написані у різних техніках, декоровані пляшки, дощечки та багато інших цікавих робіт. Усі вони – надзвичайно сонячні і теплі, сповнені позитиву і щирості, повідомляє Наш день.

За словами директора обласного художнього музею Ігоря Дуди, це – чи не перша виставка робіт студентів області у стінах закладу.

– Дуже важливо, щоб творчі люди презентували свої роботи, ділилися своєю творчістю з іншими, – зазначає він. – Тим більше, що студія цьогоріч має кілька ювілейних дат. 35 років тому Сергій Федорович Бондар прийшов в тодішнє педагогічне училище Чорткова, 30 років тому він організував там студію «Соняшник» і вже 15 років вона діє у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі, який нині носить ім’я Олександра Барвінського.

737601_1_w_590
737601_1_w_590

Вихованці студії «Соняшник» – постійні переможці обласних конкурсів. Зараз  там навчається 25 студентів. Для кожного з них – це шанс відкрити творчі здібності і отримати знання, необхідні у майбутній педагогічній роботі.

– Студентів доводиться вчити малювати практично «з нуля», – зазначає Сергій Федорович. – Однак, якщо є любов і бажання творити, то майбутні педагоги швидко опановують це мистецтво і створюють чудові роботи. Тематика картин – найрізноманітніша. Пейзажі, натюрморти, портрети. Обираємо красиві сюжети, які приносять дітям радість і задоволення.

На виставку прийшли рідні і близькі студентів, а також викладачі, друзі, одногрупники. Святкову атмосферу дійства доповнили творчі колективи коледжу.

– Нам дуже приємно сьогодні презентувати цю виставку, бачити увагу до себе, до творів молодих людей, які зростають в наших стінах, – зазначив у вітальному слові директор коледжу Роман Пахолок. – Специфіка нашого закладу особлива – тут діти мають на зростання лише чотири роки і потім вони йдуть у світ. Йдуть у школи – до дитячих сердець, у вищі навчальні заклади продовжувати навчання. Але свій мистецький початок вони отримують у нас. Під керівництвом доброго і мудрого наставника студенти вчаться бачити прекрасне і творити.

Присутні художники та мистецтвознавці високо оцінили рівень студентських робіт. Переглянути роботи майбутніх педагогів та їх наставника, поринути в особливу атмосферу барв і сонячних мотивів можна протягом місяця в обласному художньому музеї.

Вибір читачів за тиждень

Відео