Орест Сарматський

Виробництво меду за кілька років зросте майже у 1,5 рази (Агро-новини)

січ13

Щорічні обсяги виробництва меду до 2020 р. зростуть з 1,7 млн т у 2017 р. до 2,4 млн т. Про це повідомила національний експерт FAO Анна Бурка, передає «Інфо-Шувар».

Нагадаємо, Україна встановила рекорд з експорту меду.

Виробництва меду зросте завдяки таким факторам:

* посилення інтересу виробників до натуральних продуктів і здорового харчування;

* зростання споживання в Азійсько-Тихоокеанському регіоні;

* розширення сфери застосування меду в харчовій (нові продукти й напої), косметичній і фармацевтичній промисловості.

За словами експерта, активно розвивається не лише виробництво, а й торгівля медом, демонструючи стабільне щорічне зростання (+30% протягом п’яти років, а в грошовому еквіваленті — до $2,24 млрд).

2001
2001

Узбекистан і Українська горіхова асоціація уклали договір про співпрацю

Узбекистан і Українська горіхова асоціація уклали договір про співпрацю в ході міжнародної конференції «Сучасні новації в створенні рентабельних горіхових садів», повідомляє сайт «Ореховод».

Сторони обговорили новітні підходи до технології створення інтенсивних садів, передові методи і агропріеми, практичні питання по посадці садів волоського горіха і фундука.

2002
2002

Також держави домовилися провести спільну конференцію в Ташкенті в 2018 році з розвитку горіхівництва, де буде представлений широкий асортимент інноваційної техніки переробки продукції, сучасні технології отримання саджанців і нові промислові сорти рослин.

В Україні проведуть загальну нормативно-грошову оцінку сільгоспземлі

Всеукраїнську нормативну грошову оцінку земель сільгосппризначення буде проведено в 2018 році, зазначається в опублікованому законі «Про державний бюджет України на 2018 рік» в газеті «Голос України».

Проведення нормативної грошової оцінки землі буде забезпечено за рахунок коштів держбюджету.

Технічну документацію для проведення нормативно-грошової оцінки затверджує Держгеокадастр.

Держгеокадастр до 1 лютого 2018 року має надати Державній фіскальної службі інформацію про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, проведену на зазначену дату. ДФС опублікує цю інформацію на своєму сайті.

2003
2003

Нормативно грошова оцінка земель сільгосппризначення в 2018 році не зміниться, оскільки коефіцієнт індексації встановлено на рівні одиниці. Державна фіскальна служба до 15 липня має опублікувати затверджену на наступний рік нормативно грошову оцінку земель на своєму офіційному сайті.

Вибір читачів за тиждень

Відео